Υπόθεση Μελίνας: Απερρίφθη το αίτημα εξαίρεσης των πραγματογνωμόνων - Πότε αναμένεται απόφαση

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου συνεδρίασε την Τρίτη και απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης που είχαν υποβάλλει δύο από τους πραγματογνώμονες γιατρούς για την υπόθεση της μικρής Μελίνας Παρασκάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τετάρτη αναμένεται να γίνει πραγματογνωμοσύνη παρουσία των τεχνικών συμβούλων και των δύο πλευρών.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 5 Μαρτίου, οπότε και - και εκτός απροόπτου - αναμένεται η έκδοση απόφασης για την υπόθεση της μικρής Μελίνας. 

Yπενθυμίζεται ότι - όπως είχε γράψει το Cretalive - ο ένας πραγματογνώμονας επικαλέστηκε για την εξαίρεση του τα όσα περί μεροληψίας τού καταλογίζει  η πολιτική αγωγή επειδή, όπως αναφέρεται, όταν του ανατέθηκε η πραγματογνωμοσύνη από το δικαστήριο παρέλειψε να δηλώσει ότι είχε συνεργαστεί με την κατηγορούμενη στο διάστημα εργασίας της στο ΠΑΓΝΗ, κάτι όμως που δεν έγινε με δόλο αλλά από απειρία στις διαδικασίες αυτές. Ο ίδιος ζήτησε να εξαιρεθεί καθώς ναι μεν είναι αληθές ότι είχε συνεργαστεί με την κατηγορούμενη, θεωρεί όμως ότι η μομφή  που του αποδίδεται από πολιτική αγωγή  προσβάλλει βάναυσα την υπόληψη και την προσωπικότητα του καθώς, όπως υποστηρίζει, αφιέρωσε χρόνο για τη διεξοδική μελέτη και ανάλυση των συμβάντων ώστε να απαντήσει στα ερωτήματα του δικαστηρίου. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το σκεπτικό εξαίρεσης του δεύτερου πραγματογνώμονα, ο οποίος κατά πληροφορίες συμμετείχε ως μέλος στο συμβούλιο που είχε παραπέμψει την υπόθεση της αναισθησιολόγου στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό.

Πηγή: cretalive.gr