Κλείσιμο

Υπόθεση κατασκοπείας: Η Irena S. και η κρυφή ζωή στο Παγκράτι

Σύμφωνα με αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους, που επικαλείται η εφημερίδα Η Καθημερινή, η συγκεκριμένη γυναίκα με πλαστά στοιχεία «Μαρία Τσάλλα» δρούσε ως κατάσκοπος της Ρωσίας, με τα ίχνη της να εντοπίζονται στην Ελλάδα ήδη από το 2018

Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που βρέθηκε στο διαμέρισμα της οδού Αρριανού στο Παγκράτι και τα ταξίδια που πραγματοποίησε μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας στο διάστημα μέχρι την αποκάλυψη της πραγματικής της ταυτότητας ενδέχεται να ρίξουν φως στη μυστική δράση της Ρωσίδας Irena S. στην Ελλάδα.

μαρια τσαλλα

Σύμφωνα με αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους, που επικαλείται η εφημερίδα Η Καθημερινή, η συγκεκριμένη γυναίκα με πλαστά στοιχεία «Μαρία Τσάλλα» δρούσε ως κατάσκοπος της Ρωσίας, με τα ίχνη της να εντοπίζονται στην Ελλάδα ήδη από το 2018.

κατασκοπος Ιρινα Μαρια τσαλά

Το κατάστημα με είδη πλεκτικής που διατηρούσε στο Παγκράτι η Ρωσίδα κατάσκοπος

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, πάντως, σημειώνουν ότι δεν έχουν διαπιστωθεί επαφές της με στελέχη της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Ένα από τα στοιχεία που κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα είχε αναπτύξει μυστική δράση στη χώρα είναι ότι και ο σύζυγός της -επίσης Ρώσος υπήκοος- ζούσε στη Βραζιλία με ψεύτικα στοιχεία Daniel Campos.

maria tsalla kataskopos

Ουδείς από τους δύο συνελήφθη, καθώς φέρεται να επέστρεψαν στη Ρωσία ήδη από τον Ιανουάριο.

Για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται στις αρχές του έτους, όταν ενημερώθηκε για τον ύποπτο ρόλο της «Μαρίας Τσάλλα».

Διαβάστε περισσότερα στην Καθημερινή

Πηγή: skai.gr