Κλείσιμο

Ύποπτο κρούσμα σε πλοίο - Σε καραντίνα στο λιμάνι της Λήμνου. H μαρτυρία επιβάτη

Σε καραντίνα στο λιμάνι της Λήμνου παραμένει από τις 2 τα ξημερώματα το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Μύκονος» με 343 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος, μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό. Συνολικά 127 επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι έχουν  ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατά οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Υπήρξε μια ώρα καθυστέρηση και πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο ήρθε ασθενοφόρο και πήρε το μέλος του πληρώματος που εμφάνισε τα συμπτώματα, σύμφωνα με τα όσα είπε επιβάτης του πλοίου στον ΣΚΑΪ. Το μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας και τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται το μεσημέρι.

Δένοντας στη Λήμνο, ο καπετάνιος και ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς, καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, χθες βράδυ μέλος του πληρώματος παραπονέθηκε για υψηλό πυρετό. Τα ξημερώματα ο νομίατρος που τον εξέτασε τον έκρινε ύποπτο.

Το πλοίο θα πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος - Αγ. Ευστράτιος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου - Καρλόβασι -Φούρνοι - 'Αγ. Κήρυκος -Μύκονος - Σύρος - Πειραιάς.

Σύμφωνα με τον επιβάτη του πλοίου που μίλησε στον ΣΚΑΪ, δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα μέχρι στιγμής για το πόσο θα παραμείνουν οι επιβάτες στο πλοίο, ενώ αναμένουν τα αποτελέσματα. Υπήρξε οδηγία, ωστόσο, από το πλοίο ότι μπορούν να προμηθευτούν ό,τι θέλουν από τα κυλικεία.

Πηγή: skai.gr