«Χτύπημα» σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών: Συναλλαγές σε σχολείο- «Μυστικές» αποθήκες σε πλατείες

Κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών το οποίο δρούσε σε διάφορες της Αττικής εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ειδικότερα, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, συνελήφθησαν 14 μέλη του εγκληματικού δικτύου, μεταξύ των οποίων και τα 2 αρχηγικά, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον 8 συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το κύκλωμα ήταν δομημένο και λειτουργούσε με τη μορφή 2 υποομάδων. Ο αρχηγός της πρώτης υποομάδας είχε άμεση συνεργασία με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικές ουσίες, προερχόμενες είτε από την περιοχή των Εξαρχείων, είτε από την Αλβανία. Η πρώτη υποομάδα, που ήταν οκταμελής χρησιμοποιώντας ως βάση σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας. Η δεύτερη υποομάδα, με 6 μέλη, χρησιμοποιώντας ως βάση το 'Αλσος Φιλαδέλφειας, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας.

   Όπως τονίζουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ, πολλές από τις τουλάχιστον 850 συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν μέσα στο σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, με τα μέλη του κυκλώματος, μάλιστα, να παίρνουν μέτρα για την πανδημία. Συγκεκριμένα, για να μην έρθουν σε άμεση επαφή με τους "πελάτες", άφηναν τα ναρκωτικά σε ένα σημείο στο σχολείο και παρακολουθούσαν από απόσταση λόγω κορονοϊού.

   Επίσης, οι δράστες, μεταξύ άλλων, πραγματοποιούσαν ελέγχους ποιότητας πριν να αγοράσουν τα ναρκωτικά, για να αποφύγουν ενδεχόμενη δυσαρέσκεια των πελατών τους και τα αποθήκευαν προσωρινά σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα και πλατείες, ώστε να δυσχεραίνεται η οποιαδήποτε συσχέτιση των μελών της οργάνωσης με την κατοχή τους. Παράλληλα, στις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και εκφράσεις, ενώ τα κέρδη που αποκόμιζαν, μεταφέρονταν είτε κατά τρόπο φυσικό, είτε μέσω καταστημάτων ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, στις οικίες των μελών του κυκλώματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: Περισσότερα από 10 κιλά κάνναβη, 172 γραμμάρια κοκαΐνης, 7 ζυγαριές ακριβείας, περίστροφο και πιστόλι κρότου, 39.060 ευρώ, 5 οχήματα, 6 μοτοσικλέτες και 36 κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το οικονομικό όφελος του εγκληματικού δικτύου ανέρχεται σε περισσότερα από 300.000 ευρώ, ενώ τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης.

   Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: skai.gr