Μαρτίνο

Κακοκαιρία «Barbara»: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα οδικά δίκτυα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Αρχικά η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας έκλεισε ως τα Οινόφυτα και στη συνέχεια έως την Τραγάνα - Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων ως τις 11 το βράδυ - Άνοιξε η Αττική Οδός, ρίχνουν αλάτι από Ελευσίνα ως Μεταμόρφωση

Κλείσιμο

Χρυσοχοΐδης σε ΣΚΑΪ 100.3: Άλλοι 2.500 πρόσφυγες και μετανάστες στο Καρά Τεπέ

Περίπου 2.500-3.000 αιτούντες άσυλο περιμένουν να μπουν σήμερα στον νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προσθέτοντας ότι στους δρόμους δε θα μείνει κανείς.

Μέχρι στιγμής στον νέο καταυλισμό έχουν μπει 5.500 αιτούντες άσυλο, ενώ έχουν γίνει τεστ για κορωνοϊό σε 3.500, εκ των οποίων οι 157 εντοπίστηκαν θετικοί. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι αυτοί οι 157 βρίσκονται σε συγκεκριμένο προστευμένο χώρο και είναι ασυμπτωματοκοί, γιατί είναι νέοι σε ηλικία.

Πρόσθεσε δε ότι 800-1.000 άτομα θα φύγουν την άλλη εβδομάδα απο τη Λέσβο, όπως και άλλα 800 άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.
Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν αποχωρήσει απο το νησί άλλες 3.000-4.000 πρόσφυγες λόγω των διαδικασιών ασύλου.

Αναφορικά με τη φωτιά στη Μόρια, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι οι δράστες θα απελαθούν ό,τι και να γίνει, ενώ ο καταυλισμός θα ισοπεδωθεί «για να μην υπάρχει στην ιστορική μνήμη αυτό το αίσχος».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ