Όλο βάρος της στο να «κλείσει» το πύρινο μέτωπο της Ολυμπίας δίνει η πολιτεία, όπως ανακοίνωσε από την Ολυμπία όπου βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Διαθέτουμε πάρα πολλά εναέρια μέσα προκειμένου να κλείσουμε αυτό το μέτωπο, γιατί έχουμε κι άλλα μέτωπα» επισήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός. 

«Στο σημείο αυτό λίγο έξω από τον αρχαιολογικό χώρο τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το Μουσείο, λίγο έξω από την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, διεξάγεται ολονύχτια μάχη σώμα με σώμα, προκειμένου να περιορίσουμε την πυρκαγιά και να προστατέψουμε και να παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος και η πόλη φυσικά. Αυτή τη στιγμή πεζοπόρα τμήματα είναι μέσα στη φωτιά, και προσπαθούν να την περιορίσουν και να την οριοθετήσουν προκειμένου να μην επεκταθεί στο αρχαιολογικό χώρο» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. 

«Θέλω να συγχαρώ τους πυροσβέστες διοικητικό προσωπικό και απλούς πυροσβέστες, άνδρες και γυναίκες, που με αυτοθυσία δίνουν τη μάχη με τρόπο ηρωικό, τους χρωστάμε πολλά, αξίζουν πολλά» τόνισε ο υπουργός. 

Όπως διαβεβαίωσε «είναι δύσκολες συνθήκες, πάρα πολύ ειδικές συνθήκες, δεν τις συναντάμε συχνά, αλλά και σε αυτές τις συνθήκες υπάρχει σχέδιο διαχείρισης κρίσεων που εφαρμόζουμε». 

«Εύχομαι να είναι όλοι καλά, εύχομαι να ξεπεράσουμε αυτό το κακό, αυτές τις ακραίες συνθήκες και τελικά να αποκαταστήσουμε και τις ζημιές που έγιναν και το περιβάλλον» κατέληξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις