Έτοιμα για τη σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής είναι τα στελέχη της ΕΛΑΣ, με τον σχεδιασμό για το πώς θα εξελιχθούν οι συλλήψεις όταν απαγγελθούν οι ποινές να είναι ήδη έτοιμος. Υπάρχει στενότερη επιτήρηση τους για να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο διαφυγής έχουν σφραγιστεί τα σύνορα, χερσαία και θαλάσσια. Και οι 67 κατηγορούμενοι βρίσκονται ουσιαστικά υπό ηλεκτρονικό και φυσικό κλοιό. 

Στη ΓΑΔΑ, δεν αποκλείουν μάλιστα ότι κάποια από τα πολιτικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης προετοιμάζουν κίνηση εντυπωσιασμού σε μια μαζική απόπειρα εντυπωσιασμού για να ηρωοποιηθούν. Οι καταδικασθέντες θα υποβληθούν σε τεστ COVID-19 και κατόπιν θα τεθούν σε 14ημερη απομόνωση, ενώ κατόπιν θα οδηγηθούν σε διαφορετικές φύλακες και σε ειδικά ξεχωριστά κελιά (Κορυδαλλός, Λάρισα, Δομοκός), καθώς η ΕΛΑΣ φοβάται τυχόν επιθέσεις εναντίον τους από άλλους κρατουμένους , ενώ και οι ίδιοι δεν έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους.  

Στο μεταξύ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην απαγόρευση συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «εκδίδεται, αργότερα σήμερα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, δελτίο Τύπου περί απαγόρευσης της αναγγελθείσης συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νομού 4703/2020 περί συναθροίσεων».

Τη Δευτέρα το πρωί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την κρίση του για το πλέον σημαντικό ζήτημα για τους κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το θέμα των ελαφρυντικών είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας.

Πηγή: skai.gr