Xρυσή Αυγή: Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ηλιόπουλος

Στο Συμβούλιο Εφετών προσέφυγε μέσω των δικηγόρων του ο προφυλακισμένος Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατά της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα να κρατηθεί προσωρινά μέχρι εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του κ. Ηλιόπουλου, η απόφαση για την προφυλάκιση ήταν εσφαλμένη, αντίθετη στο νόμο, και δεν έχει καμιά νόμιμη αιτιολογία.

"Από την ανακριτική διαδικασία ουδόλως αποδείχθηκαν τα ανωτέρω και ειδικότερα ότι α) ο προσφεύγων δήθεν μετείχε στον σχεδιασμό της δήθεν εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής με την δήθεν ιδεολογική εκπαίδευση και κατήχηση από μέρους του των νέων μελών της οργάνωσης β) είχε δήθεν την ευθύνη κινητοποιήσεων αυτών στις προαποφασισμένες δήθεν δράσεις - επιθέσεις της οργάνωσης. Ειδικότερα ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ούτε ένα στοιχείο, που θα επέτρεπε να ληφθεί υπ’ όψιν έστω ως ένδειξη, σύμφωνα με όσα εδέχθη στο αιτιολογικό του, το προσβαλλόμενο δια της παρούσας προσφυγής ένταλμα περί προσωρινής κράτησης" αναφέρεται μεταξύ άλλων στην προσφυγή.

Στο μεταξύ, κείμενο διαμαρτυρίας έγραψε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, γνωστός και ως "Καιάδας". Κατηγορεί τα όργανα της Δικαιοσύνης πως δεν του άφησαν το περιθώριο να απολογηθεί και ότι δεν τού έκαναν καμία ερώτηση για το κατηγορητήριο, αλλά τον ρωτούσαν για διάφορες ομιλίες του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων μελών της ΧΑ.

Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 12 μελών της Χρυσής Αυγής, μετά την ανάρτηση πανό σε πεζογέφυρα της Εθνικής οδού στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός, Newsdesk ΣΚΑΪ