Αφημένα στην τύχη τους, και στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, έξι σκυλιά στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης - Φωτό

Εδώ κι ένα μήνα που έφυγε από την ζωή ο άνθρωπος που τα φρόντιζε, τα ζώα λιμοκτονούσαν.

Αφημένα στην τύχη τους, και στα γρανάζια της γραφειοκρατίας είναι έξι σκυλιά στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης μετά το θάνατο του κηδεμόνα τους, όπως καταγγέλλει η φιλοζωική οργάνωση Αδέσποτος Πλανήτης.

Εδώ κι ένα μήνα που έφυγε από την ζωή ο άνθρωπος που τα φρόντιζε, τα ζώα λιμοκτονούσαν. Περίοικοι απευθύνθηκαν στον Δήμο Πυλαίας Χορτιατη, που όπως είπαν υποσχέθηκε να τα αναλάβει, ωστόσο χωρίς να κάνει κάτι ουσιαστικό.

Σκυλάκι


Μέλη της φιλοζωικής το περασμένο Σάββατο στο απομακρυσμένο οικόπεδο, και τα πρώτα δύο σκυλιά που βρέθηκαν ήταν σε εμφανώς κακή κατάσταση και πεινασμένα. Ωστόσο, παρά την έγκριση του αδελφού του εκλιπόντος τα ζώα πρέπει να απομακρυνθούν μόνο από τη δημοτική αρχή, που προσώρας αδρανεί. 

«Πρόκειται για έξι σκυλάκια, τα τρία κουτάβια, και δύο θηλυκά που έχουν γεννήσει» τόνισε στο ΣΚΑΪ.gr η Ελένη Γραμματοπούλου από τη φιλοζωική οργάνωση. 

Η κ. Γραμματοπούλου ζητάει απλώς ένα έγγραφο από το Δήμο που θα της δίνει το δικαίωμα να αναλάβει τα ζώα και να τα φροντίσει. «Μπορώ να δώσω ήδη ένα σκυλάκι για υιοθεσία» τονίζει. 

«Θέλω να είμαι νόμιμη, θα μπορούσα να πάρω τα ζώα και να φύγω» ξεκαθαρίζει. 
 

Σκυλάκι

Όπως τονίζεται δε, ο Δήμος πρέπει να κάνει διαδικασία να αναλάβει τα ζώα για 2-3 μήνες με προώθηση προς υιοθεσία και μετά επανένταξη, οπότε η φιλοζωική και κάθε ευαισθητοποιημένος άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει, ενώ και ο αδελφός του εκλιπόντος πρέπει πρώτα να κάνει αποδοχή κληρονομιάς!  

Πηγή: skai.gr
TAGS: σκυλιά