Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένουν 4 ημέρες Ιπποκράτειος Πολιτεία, Αφίδνες και Καπανδρίτι

Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένουν, εδώ και τέσσερις ημέρες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Αφίδνες και Καπανδρίτι (Μικροχώρι και Μετόχι Ρη) δήλωσε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης.

Ανέφερε ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται από το πρωί στην Ιπποκράτειο Πολιτεία με 12 οχήματα και 4 γερανοφόρα και σε συνεργασία με τον Δήμο κόβουν δέντρα και κλαδιά προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Σε ενημέρωση που είχε μάλιστα από τον επικεφαλής του Διαχειριστή, πληροφορήθηκε ότι η βλάβη στο δίκτυο της περιοχής έχει εντοπιστεί και είναι μεγάλη, ωστόσο θα γίνει προσπάθεια μέχρι το βράδυ να αποκατασταθεί. Ερωτηθείς σχετικά, υποστήριξε ότι δεν επιτρέπεται στον Δήμο να κόψει δέντρα αλλά ενημερώνει τον ΔΕΔΔΗΕ για να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.

Επιτυχής πάντως ήταν η επιχείρηση απεγκλωβισμού μιας οικογένειας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, με ανήλικο παιδί που έπρεπε να διακομιστεί άμεσα στο νοσοκομείο λόγω υψηλού πυρετού.

Τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος από τη ΔΕΗ, για το μήνα Φεβρουάριο, για όσα νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση κατά τη διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας Μήδεια προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αντιμετώπιση της αλληλεπικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ των συναρμόδιων φορέων, και υπογειοποίηση γραμμών ρεύματος εξήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τα προβλήματα που σημειώθηκαν με το κύμα κακοκαιρίας Μήδεια.

Οι ευθύνες για τα προβλήματα που σημειώθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ λόγω του κύματος κακοκαιρίας Μήδεια θα αποδοθούν μετά την αποκατάσταση των ζημιών τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης στην εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πηγή: skai.gr