Τροπολογία υπ. Παιδείας: Χωρίς εξετάσεις οι μετεγγραφές Ελλήνων φοιτητών από την Ουκρανία

Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία από το υπουργείο Παιδείας, η οποία ρυθμιζει θέματα μετεγγραφής Ελλήνων φοιτητών από Πανεπιστήμια της Ουκρανίας.

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή από το υπουργείο Παιδείας, η οποία ρυθμιζει θέματα μετεγγραφής Ελλήνων φοιτητών από Πανεπιστήμια της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, αφορά Ελληνες φοιτητές που φοιτούσαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εξακολουθούν να φοιτούν το 2022-2023 σε Πανεπιστήμια της Ουκρανίας, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν τη μετεγγραφή τους στο αντίστοιχο Τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) στη χώρα μας.

- Η μετεγγραφή πραγματοποιείται χωρίς εξετάσεις και καθ' υπέρβαση του προβλεπόμενου μετεγγραφόμενων ανά Τμήμα.

- Προϋπόθεση για τη μετεγγραφή σε ελληνικό Α.Ε.Ι. είναι η υποβολή αναλυτικού πιστοποιητικού σπουδών από το Ιδρυμα προέλευσης και κάθε άλλου δικαιολογητικού που κρίνεται αναγκαίο.

- Οι φοιτητές που μετεγγράφονται έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις τους με τους φοιτητές των Τμημάτων υποδοχής.

   Η παραπάνω τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που συζητιέται και ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, με τίτλο "Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ