Κλείσιμο

Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο  - Συνεργείο του Χόλυγουντ κατέγραψε το έθιμο

Φέτος στο Βροντάδο της Χίου έπεσαν 30.000 ρουκέτες - Χολυγουντιανή εταιρία παραγωγής με σκηνοθέτη τον Αρονόφσκι θα το προβάλει στο Λας Βέγκας 

Εντυπωσιακός ήταν ο φετινός ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο Χίου, με ένα πραγματικό υπερθέαμα ανάμεσα στις ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής.

Ο αριθμός των ρουκετών για μία ακόμη χρονιά ήταν τόσος, ώστε αφενός το έθιμο να είναι εντυπωσιακό, αφετέρου να μη δημιουργήσει προβλήματα στην ασφάλεια θεατών, πιστών αλλά και κατοίκων των οποίων οι ιδιοκτησίες βρίσκονται στη ζώνη πυρός. 

Σύμφωνα με το chiosin.gr, φέτος στον ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο της Χίου έπεσαν 30.000 ρουκέτες ενώ η διεξαγωγή του ήταν ομαλή.

ΧΙΟς ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΣ

Φέτος το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου βρέθηκε στο επίκεντρο χολιγουντιανής παραγωγής με την εταιρεία MSG, να καταφθάνει στο νησί προκειμένου να κινηματογραφήσει το βρονταδούσικο έθιμο, προκειμένου να προβληθεί στην μεγαλύτερη αίθουσα προβολής του κόσμου, το γνωστό MSG Sphere, τον προσεχή Σεπτέμβρη στο Las Vegas.

Πίσω από την κινηματογράφηση με κάμερες 360ο βρίσκεται ο Αμερικανός Σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι η ταινία του οποίου (Η Φάλαινα) πρωταγωνίστησε στα βραβεία Όσκαρ.