Χίος: Ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για νέο χώρο μεταναστών (vid)

Πυκνώνουν οι αντιδράσεις για τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα νησιά. Το βράδυ της Δευτέρας διακόπηκε για λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου που συνεδρίαζε εκτάκτως για τη δημιουργία νέας δομής, όταν συγκεντρωμένοι επιτεθήκαν στον υφυπουργό εργασίας Νότη Μηταράκη κατά την προσέλευση του στο δημαρχείο. 

Ο Χιώτης βουλευτής, στο Συμβούλιο το οποίο συνεχίζεται, ανέλυσε την πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο της Χίο στη θέση του εν λειτουργία καταυλισμού της ΒΙΑΛ που ανακοίνωσε πως θα κλείσει. Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε επίσης το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.


Κατά την προσέλευση του υφυπουργού στο Δημαρχείο της Χίου, μικρή ομάδα συγκεντρωμένων έξω από το κτήριο (όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας), άρχισαν να τον εξυβρίζουν και να πετούν εναντίον του αντικείμενα. Ενώ προσπάθησαν και να τον ακολουθήσουν μέσα στο κτήριο πράγμα που πέτυχαν σπάζοντας την πόρτα του κτιρίου και παρασύροντας ομάδα αστυνομικών που βρισκόταν εκεί. Προς στιγμή και προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου διεκόπη η διαδικασία του Συμβουλίου.

 

 

 

φωτό: alithia.gr - φωτό - βίντεο: politischios.gr

Πηγή: skai.gr