Ώρα (επιτέλους) για σκι: Ξεπέρασε το ένα μέτρο το χιόνι στα χιονοδρομικά - Δείτε βίντεο

Αυξήθηκε σημαντικά πλέον η χιονοκάλυψη στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

Οι φίλοι των χειμερινών σπορ μπορούν να αναθαρρήσουν. Μετά την εξαιρετικά περιορισμένη για την εποχή χιονοκάλυψη στη χώρα μας στη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2022 και στο πρώτο μισό του Ιανουαρίου, οι χιονοπτώσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες αυτού του μήνα επανέφεραν την έκταση της χιονοκάλυψης στην Ελλάδα περίπου στον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας και της Δυτικής Θεσσαλίας το ύψος του χιονιού την Παρασκευή ξεπερνούσε πια το ένα μέτρο πάνω από τα 1.500 μέτρα υψόμετρο, όπως δείχνουν και οι εικόνες από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2.

xionia

Ενδεικτικά, στο παραπάνω βίντεο που επεξεργάστηκε η μονάδα METEO του Ε.Α.Α, παρουσιάζεται η πορεία της χιονοκάλυψης στο Χ/Κ του Καϊμάκτσαλαν μέσα από την κάμερα καιρού του meteolive.gr κατά τη χρονική περίοδο 4 με 27 Ιανουαρίου 2023.

Ο χειμερινός τουρισμός της χώρας μας έχει πληγεί ιδιαίτερα από την περιορισμένη χιονοκάλυψη μέχρι στιγμής τον φετινό χειμώνα, με αποτέλεσμα ελάχιστα χιονοδρομικά κέντρα να βρίσκονται σε λειτουργία.

Πηγή: skai.gr