Την Παρασκευή απολογείται ο 27χρονος κατηγορούμενος ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας»

Ο 27χρονος συνελήθφη από την αστυνομία κατά την διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας - Σωρεία αδικημάτων περιλαμβάνονται στην ποινική δίωξη εναντίον του

Σωρεία αδικημάτων περιλαμβάνονται στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον 27χρονο ο οποίος φέρεται μέλος της οργάνωσης « Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας».

Η οργάνωση ευθύνεται για 6 επιθέσεις από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2022: στα γραφεία της Real group, σε τρεις τράπεζες, στα γραφεία της ΝΔ στην Πεύκη και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Ο 27χρονος συνελήθφη από την αστυνομία κατά την διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, «ταυτοποιήθηκε ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης».

«Το αρχηγικό μέλος ταυτοποιήθηκε ως φυσικός αυτουργός στον εμπρησμό γραφείων μέσου ενημέρωσης στο Μαρούσι μέσω τοποθέτησης και ενεργοποίησης αυτοσχέδιου εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο που στεγάζεται» αναφέρεται στο δελτίο τύπου της αστυνομίας. 

Ο 27χρονος που έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή,στον ανακριτή, είναι κατηγορούμενος για:

-Εγκληματική οργάνωση

-Έκρηξη κατ´εξακολούθηση και από κοινού, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο

-Εμπρησμός από πρόθεση με κίνδυνο για πρόσωπα και πράγματα κατ´ εξακολούθηση και από κοινού, και σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος

-Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών

- Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας μεγάλης αξίας

-Παράνομη κατοχή όπλων

-Άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ