Χατζηδάκης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Δεν απολύεται κανένας – Ισχύει η άνευ αποδοχών

Τη βεβαιότητά του ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική και η ατομική και κοινωνική ευθύνη εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

«Κανένας δεν θέλει να μπλέξει σε μια κατάσταση εκτός ελέγχου, ούτε η κυβέρνηση φυσικά, ούτε οι εργοδότες, ούτε οι εργαζόμενοι. Νομίζω ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε και να προχωρήσουμε με αίσθημα πατριωτισμού και ευθύνης», σημείωσε στον ΑΝΤ1.

Για τους εργαζόμενους στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ που θα επιμείνουν στην άρνησή τους να εμβολιαστούν ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι κανένας δεν απολύεται αλλά ισχύει ότι θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών μετά τις 16 Αυγούστου.

«Δεν απολύεται κανένας αλλά λέμε: Άδεια άνευ αποδοχών. Διότι ακριβώς εκεί η παρουσία τους αποτελεί (…) κίνδυνο για τους άλλους. Δε θες να κάνεις εμβόλιο; Μην κάνεις, αλλά τουλάχιστον πήγαινε στην άκρη για λίγο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Θα προσληφθεί κάποιος άλλος, θα κάνει τη δουλειά σου εμβολιασμένος. Ε, αυτό είναι. Κοινή λογική είναι», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά προσεκτικά στο θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, δεν κινήθηκε βιαστικά και απότομα, άφησε να εξελιχθεί η υπόθεση και έλαβε κάποια μέτρα.

Επίσης, η Ελλάδα μας ακολούθησε μέτρα που εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «εδώ υπάρχει εναρμόνιση με όσα γίνονται σε Γαλλία και Ιταλία».
 

Πηγή: skai.gr