Χαρδαλιάς - Κορωνοίος : 5.824 επαφές κρουσμάτων και ταξιδιώτες σε καραντίνα

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι τις επόμενες ημέρες για τον έλεγχο της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά την καθημερινή ενημέρωση.

Τόνισε ότι σε καραντίνα τέθηκαν 5.824 πολίτες που ήταν είτε δυνητικές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είτε ταξιδιώτες, ενώ 825 άτομα έχουν ολοκληρώσει την καραντίνα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά έγιναν 1.116 έλεγχοι και 92 πολίτες που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα, βρέθηκαν εκτός σπιτιού, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν πρόστιμα 5.000 ευρώ και να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Οπως τόνισε απο την εμπειρία εμπειρία των πρώτων ημερών από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα λήψης τους και επιδεικνύει ψυχραιμία και ωριμότητα.

Διευκρίνισε ότι τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν άδεια κυκλοφορίας μόνο για την άσκηση των καθηκόντων τους, και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετακίνησής τους, ισχύει ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι η αποστολή SMS είναι χωρίς χρέωση και πως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών δεν διατηρούνται. Πρόσθεσε ότι από το πρωί του Σαββάτου λειτουργεί η νέα ψηφιακή πύλη του δημοσίου, gov.gr στην οποία οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν μέσω υπολογιστή ή κινητού, υπηρεσίες που ήθελαν αυτοπρόσωπη παρουσία.

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση στην πλατφόρμα για εθελοντική βοήθεια από γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, όπου έχουν ήδη εγγραφεί 8.785 άτομα.

Πηγή: skai.gr