Χαρδαλιάς: Καθημερινά κλειστή η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρακευή το βράδυ (vid)

Κλειστή θα παραμένει από τις εννέα το βράδυ έως τις έξι το πρωί μέχρι νεωτέρας η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκεύη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία της επιδημίας του κορωνοιού στην χώρα.

Η παραπάνω απόφαση έρχεται στο περιθώριο του υπαίθριου πάρτι με πλήθος κόσμου που συνωστίστηκε έγινε χθες το βράδυ στην πλατεία στην εν λόγω πλατεία αλλά και σε έξω από καταστήματα πώλησης ποτών με την μορφή του take away σε διάφορες περιοχές της χώρας.

"Όσα διαδραματίστηκαν χθες και προχθές στην Αγία Παρασκευή παραπέμπουν σε όσους περιφρονούν τις οδηγίες περί αποφυγής συγχρωτισμού", τόνισε ο υφυπουργός, προσθέτοντας πως η αστυνομία έκανε έλεγχους για take away ποτά σε Αθήνα, Κηφισιά και Λάρισσα.

Ο κος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για επιτυχημένη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων η οποία εντούτοις απαιτεί συλλογική προσπάθεια.

Οπως είπε αν υπάρξουν παραβατικές συμπεριφορές θα καθυστερήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων, καταδικάζοντας το υπάιθριο πάρτυ στην Αγία Παρασκευή.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως στην πλατεία Αγίου Ιωάννου βρίσκονται πλέον ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες , διαμήνυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κάθε φορά που παρακάμπτουμε τις οδηγίες, τα επόμενα στάδια άρσης των μέτρων απομακρύνονται, υπογράμμισε εξίσου και κατέστησε σαφές πως το καθημερινό μας στοίχημα είναι η ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των κανόνων ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Αναλυτικότερα, ο κος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε ελέγχους σε όλη τη χώρα χθες το βράδυ, κατά τις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις, έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις σε 6 περιπτώσεις, και δη σε 3 περιπτώσεις στη Λάρισα, μία στη Λαμία, μία στο κέντρο της Αθήνας και μία στην Κηφισιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση και κάλεσε τους ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα και τις οδηγίες, λέγοντάς πως η συμπεριφορά της θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στην Αγία Παρασκευή, είπε πως δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

"Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες Τρίτη επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού." σχολίασε συγκεκριμένα.

Ως εκ τούτου, ανακοίνωσε πως η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες και ο σεβασμός στην προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που τηρεί τα μέτρα και ακολουθεί τις οδηγίες, επιβάλλει τη λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα.

Πηγή: skai.gr