Πενήντα- έξι είναι οι ανοικτές πυρκαγιές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των πυρκαγιών στην χώρα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε στην Αττική θα έχουμε ενίσχυση των δυτικών ανέμων με ριπές που αναμένεται να φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Η φωτιά έχει περάσει προς την Λίμνη Μαραθώνα με ισχυρό θερμικό φορτίο.

"Καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια", είπε μεταξύ άλλων.

Όπως εξήγησε από χθες το απόγευμα υπάρχουν αρκετές νέες ενάρξεις πυρκαγιών που έρχονται να προστεθούν στα πολλά ανοικτά μέτωπα που αντιμετωπίζουμε, με τις σημαντικότερες πυρκαγιές να μαίνονται σε Εύβοια, Αττική και Μεσσηνία.

Ύπενθύμισε πως σήμερα, εκτιμόταν πως θα είναι μια δύσκολη ημέρα ως προς την ένταση των φαινομένων και συνόψισε επιπρόσθετα πως σημαντικά νέα μέτωπα βρίσκονται στην Μάνη, στην Φθιώτιδα, τα Γρεβενά, την Ηλία ενώ νέα πυρκαγιά ξέσπασε και στην Αρχαία Ολυμπία.

Η φωτιά στα Βασιλικά Πάρνηθας, είναι σε εξέλιξη και χθες τα μεσάνυκτα πέρασε στην Εθνική Οδό με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε διάφορα μέτωπα και στις δύο πλευρές της, με ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις, εξήγησε αναφερόμενος στις περιοχές τις Ιπποκρατείου Πολιτεία και Αγίου Στεφάνου, των Αφιδνών  και του Μαραθώνα.

"Καταβάλλουμε κάθε προσπαθεια για προστασία των κρίσιμων υποδομών", επεσήμανε και συνόψισε πως έχουν σταλεί συνολικά 13 μηνύματα που αφορούσαν εκκένωση περιοχών και παρείχαν οδηγίες για την ασφάλεια των πολιτών, από το 112.

Επιχειρούν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρο και 150 οχήματα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις