Κλείσιμο

Χωρίς γιατρό η Αγία Ρουμέλη Χανίων - Οι ασθενείς μεταβαίνουν με σκάφος στα Σφακιά

«Οι πολίτες πάνε με σκάφος, με δικά τους έξοδα στα Σφακιά – Ζούμε στον αυτόματο», καταγγέλλει ο πρόεδρος της  κοινότητας της Αγίας Ρουμέλης

Χωρίς ιατρική κάλυψη βρίσκεται η Αγία Ρουμέλη από τις αρχές του Αυγούστου, μετά τη λήξη της θητείας του οπλίτη πτυχιούχου Ιατρικής. Έκτοτε, η θέση του δεν έχει αντικατασταθεί.

Εν μέσω τουριστικής περιόδου, μία ολόκληρη περιοχή που είναι οδικώς αποκλεισμένη λειτουργεί χωρίς ιατρικό προσωπικό. «Είμαστε στον αυτόματο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινότητας της Αγίας Ρουμέλης, Γιάννης Τζατζιμάκης. «Οι κάτοικοι, οι τουρίστες, όλοι όταν χρειαστούν γιατρό πάνε με δικά τους έξοδα στο κέντρο υγείας στα Σφακιά. Πληρώνουν οι ίδιοι σκάφος με υψηλό ποσό μάλιστα. Είναι δυνατόν να αφήσουν την Αγία Ρουμέλη χωρίς γιατρό;» αναρωτιέται. «Ας στείλουν έναν στρατιωτικό. Είμαστε εγκλωβισμένοι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στους θερινούς μήνες. Ίδια παραμένει η κατάσταση και τον χειμώνα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τζατζιμάκης, έχουν γίνει αρκετές φορές επισημάνσεις προς πολιτικά πρόσωπα αλλά και στην 7η ΥΠΕ, δίχως όμως αποτέλεσμα. «Μόνο υποσχέσεις… Να πάρουν θέση οι αρμόδιοι. Καλούμε τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ να πάρει θέσει. Να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του». καταλήγει.

Πηγή: zarpanews.gr