Χανιά: Στον ανακριτή ο αστυνομικός που κατηγορείται για εκβιασμό και δωροδοκία - «Εκτός» της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ο αξιωματικός έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων λίγο μετά τις 8:30 το πρωί

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε σήμερα Πέμπτη ο 53χρονος Χανιώτης αστυνομικός, που συνελήφθη την Κυριακή από τις αστυνομικές αρχές, κατηγορούμενος για εκβίαση και χρηματισμό.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ο αξιωματικός έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, σύμφωνα με το zarpanews.gr

Ο 53χρονος την Τετάρτη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, ενώ το βράδυ που μας πέρασε ήταν το τρίτο κατά σειρά που πέρασε στα κρατητήρια των αστυνομικών εγκαταστάσεων στα Χανιά.

Ο εν λόγω αστυνομικός, διοικητής σε υπηρεσία της Αστυνομίας, συνελήφθη μετά έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του αφορά κακουργηματικές κατηγορίες και ειδικότερα αυτές της παράβασης καθήκοντος και του χρηματισμού.

Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο γιος του συνδικαλιστή, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια. Πρόκειται για 29χρονο ειδικό φρουρό που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, ωστόσο, την ημέρα της σύλληψης του πατέρα του βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας στα Χανιά. Ο ίδιος και ο πατέρας του έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της Αστυνομίας.

«Εκτός» της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων ο 53χρονος

Το βράδυ της Τετάρτης συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χανίων στο πλαίσιο των εξελίξεων με την υπόθεση του αξιωματικού της αστυνομίας ο οποίος κατηγορείται για κατ’ επάγγελμα εκβιασμούς και δωροδοκία και ο οποίος οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές το πρωί της Πέμπτης, λίγο μετά τις 8:30 για να απολογηθεί, σύμφωνα με τo flashnews.gr.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΑΥΝΧ «μοναδικό θέμα συζήτησης τα ατιμωτικά αδικήματα του κρατούμενου και μέχρι πρότινος Προέδρου της Ένωσης και συγκεκριμένα εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία – δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Λόγω των αδικημάτων αυτών και σύμφωνα με την παρ. δ του άρθρου 8 του Καταστατικού μας ανακαλείται η ιδιότητά του ως τακτικό μέλος της Ένωσης, ομοίως όπως επιτάσσει η διάταξη του άρθρου 14 του Καταστατικού ότι μέλος του Δ.Σ. θεωρείται ότι παραιτήθηκε αν για οποιοδήποτε λόγο χάσει την ιδιότητα του τακτικού μέλους της Ένωσης».

Πηγή: skai.gr