Κλείσιμο

Χανιά: Στον ανακριτή απολογούνται οι 7 διακινητές των μεταναστών

 Ανάμεσα τους και ανήλικος -αντιμέτωποι με κακουργηματικές διώξεις

Στο γραφείο του ανακριτή Χανίων οδηγούνται σήμερα το πρωί οι επτά διακινητές των μεταναστών που εντοπίστηκαν να πλέουν σε ακυβέρνητο σαπιοκάραβο ανοιχτά της Παλαιόχωρας, την περασμένη Τρίτη 22/11 Νοεμβρίου

Ο Εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των 7 διακινητών, σε βαθμό κακουργήματος, για παράνομη μετανάστευση, έκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο και σύσταση συμμορίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα τους βρίσκεται και ένας ανήλικος.

Χτες, Δευτέρα, οι επτά διακινητές προσήλθαν στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων όπου ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα το πρωί για τα όσα κατηγορούνται ενώπιον του Ανακριτή Χανίων.

Έπαιρναν 3.000 και 4.000 δολάρια κατ’ άτομο

Οι διακινητές έταζαν στους μετανάστες ένα ασφαλές ταξίδι από τις ακτές τις Λιβύης λέγοντάς τους ότι θα τους μεταφέρουν με ασφάλεια στην Ιταλία.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές από το λιμενικό σώμα, οι διακινητές ζητούσαν και έπαιρναν 3.000 και 4.000 δολάρια κατ’ άτομο για να επιβιβάσουν τους μετανάστες στο πλοίο.

Κατά την προανάκριση οι άνδρες του λιμενικού σώματος, σε συνεργασία με άνδρες από τη Europol, πήραν καταθέσεις από τους μετανάστες οι οποίοι τους υπέδειξαν τους διακινητές.

Στην Αθήνα οι μετανάστες

Στην Αθήνα πλέον βρίσκονται οι 476 μετανάστες που μέχρι πριν λίγες ημέρες φιλοξενούνταν στο πλοίο «Σαμαριά» που είχε δέσει στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Η μεταφορά τους, εξαιτίας του τεράστιου αριθμού, πραγματοποιήθηκε με δόσεις. Το μεσημέρι του Σαββάτου (26/11) ξεκίνησε η μεταφορά των πρώτων μεταναστών οι οποίοι με λεωφορεία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σούδας όπου και επιβιβάστηκαν στα πλοία της γραμμής και το πρωί της Κυριακής (27/11) βρίσκονταν στο λιμάνι του Πειραιά.

Η επιχείρηση μεταφοράς τους συνεχίστηκε και την Κυριακή (27/11) όπου έφυγαν οι τελευταίοι μετανάστες με τα πλοία της γραμμής ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών που βρίσκονται στην Κρήτη μετά από επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού Σώματος. Ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών έχει διασωθεί νότια της Ιεράπετρας, πριν χρόνια.

Πηγή: cretapost.gr