Διευκρινίσεις του προέδρου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων για το ανεμβολίαστο προσωπικό

Σε διευκρινίσεις προέβη ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Βαρδής Γεωργιακάκης για το ποσοστό του ανεμβολίαστου προσωπικού του νοσοκομείου μετά τις πρωινές δηλώσεις του. 

«Θα ήθελα να κάνω την εξής διευκρίνιση σε σχέση με τις πρωινές μου δηλώσεις: Έχει να κάνει με τον αριθμό των εμβολιασμένων στο νοσοκομείο, ο οποίος αριθμός παραμένει, όπως είπαμε στους 400, με τη διευκρίνιση ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων γιατρών στο νοσοκομείο μας αγγίζει το 97% και το ποσοστό στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αγγίζει το 64%, ποσοστό που και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ελλάδας είναι σχεδόν πανομοιότυπο. Σαν σωματείο, σαν σύλλογος, φωνάζουμε, το λέμε, το διατυμπανίζουμε σε όλο τον κόσμο ότι λέμε "ναι" στον εμβολιασμό, αλλά όχι στην υποχρεωτικότητα. Κανείς δεν περισσεύει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, κανείς δεν περισσεύει στο Νοσοκομείο μας και καλούμε όλους τους πολίτες μας και όλους τους συναδέλφους μας να εμβολιαστούν. Όσον αφορά για το λοιπό προσωπικό, που οι συμβάσεις τους τελειώνουν από 31 του Οκτώβρη, περιμένουμε την ανανέωσή τους γιατί μας είναι απολύτως απαραίτητοι».

Αρχικό ρεπορτάζ

Σχεδόν το μισό προσωπικό του κινδυνεύει να χάσει το Νοσοκομείο Χανίων, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Βαρδής Γεωργιακάκης ο οποίος συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή.

Αφορμή στάθηκε η σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Τρίτης σχετικά με το κατά πόσο είναι έτοιμα τα Χανιά να αντιμετωπίσουν ένα νέο κύμα πανδημίας στο οποίο, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιακάκης, δεν κλήθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων για να παρουσιάσει τα προβλήματα του Ιδρύματος.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιακάκης, “το Νοσοκομείο μας έχει πάρα πολλά προβλήματα. Ένα από τα μεγαλύτερα είναι οι επικείμενες αποχωρήσεις 360 ατόμων με ελαστικές σχέσεις εργασίας που θα ξεκινήσουν από 31 Οκτωβρίου καθώς και τα περίπου 400 άτομα, λίγοι γιατροί και οι υπόλοιποι από όλες τις άλλες ειδικότητες, που παραμένουν ανεμβολίαστοι και θα αναγκαστούν να βγουν σε διαθεσιμότητα. Μιλάμε για περίπου 760 άτομα, δηλαδή σχεδόν το μισό προσωπικό από τα συνολικά 1310 άτομα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο.

"Σαν σωματείο λέμε ξεκάθαρα ότι είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά είμαστε και κατά του εξαναγκασμού, κατά του αναγκαστικού εμβολιασμού και του να πρέπει να φύγει κάποιος και να πάει στο σπίτι του επειδή δεν κάνει το εμβόλιο. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο ή άλλοι που θέλουν να το σκεφτούν. Δεν μπορούν να στερήσουν από το Νοσοκομείο αυτό το προσωπικό και να το στείλουν στο σπίτι του. Τους έχουμε πολύ ανάγκη" υποστήριξε.

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο σχέδιο αντικατάστασής τους, δεν μας έχει ενημερώσει κανείς. Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε τις ανησυχίες μας, να ενημερώσουμε όλους τους φορείς και να τονίσουμε ότι αν γίνουν όλα αυτά, το νοσοκομείο δεν θα αντέξει, θα καταρρεύσει πρόσθεσε.

“Γίνονται συσκέψεις για το νοσοκομείο χωρίς εμάς. Στη συνάντηση με τους φορείς η κα Μπορμπουδάκη είπε ότι όλα πάνε καλά. Δεν είναι όμως όλα καλά και θα έπρεπε μην μας αγνοούν. Τους έχουμε καλέσει πολλές φορές στο νοσοκομείο Χανίων αλλά βρίσκουν συνεχώς προσχήματα και αποφεύγουν τις συναντήσεις. Δεν ειναι σωστός αυτός ο τρόπος. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση αλλά για να αναδείξουμε τα προβλήματα και να βοηθήσουμε να επιλυθούν

 

 

Πηγή: zarpanews.gr