Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 28χρονο τουρίστα - Στην Ελλάδα οι γονείς του

Έρευνες στη Χαλκιδική

Μεγάλη αγωνία για την τύχη του 28χρονου Μάρτιν.

Για τέταρτο 24ωρο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα Μάρτιν, από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν από το πρωί τρία πλωτά σκάφη και τέσσερα περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, όπως επίσης ομάδες εθελοντών, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να «σηκωθεί» και αεροσκάφος του Σώματος.

Οι συνθήκες στην περιοχή των ερευνών είναι ευνοϊκότερες σήμερα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, όταν έπνεαν, κατά διαστήματα, άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

Στην Ελλάδα οι γονείς  και ο αδελφός του 28χρονου

Χθες στο βράδυ έφτασαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης οι γονείς και ο αδερφός του 28χρονου από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 11 το πρωί θα βρεθούν στη Νέα Σκιώνη για να παρακολουθήσουν τις έρευνες για το παιδί τους.

Το χρονικό με τους τρεις φίλους στη Χαλκιδική

Ο νεαρός μαζί με την παρέα του βρισκόντουσαν στην Χαλκιδική για διακοπές και το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου γιορτάζοντας τα γενέθλια του 30χρονου φίλου τους -του Ιβάν, που βρέθηκε σώος το μεσημέρι της Κυριακής- κατέληξαν να δίνουν μάχη στο νερό προκειμένου να επιβιώσουν.

Ο 25χρονος Βασίλ ο πρώτος αγνοούμενος εντοπίστηκε άμεσα από το Λιμενικό λίγο μετά το περιστατικό. Από την άλλη ο 30χρονος Ιβάν παρέμεινε 18 ώρες μέσα στο νερό με μεθοδευμένο κολύμπι και στάσεις ανάπαυλας, ενώ όπως είπε τον βοήθησε να κρατιέται στην επιφάνεια και μια μπάλα που βρήκε τυχαία μέσα στο νερό.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,