«Απόβαση» μοτοσικλετιστών με εντυπωσιακές Harley Davidson στη Χαλκιδική

Τουλάχιστον 200 μοτοσικλετιστές από Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία καβαλώντας τις μοναδικές Harley Davidson ετοιμάζονται να κατακλύσουν την περιοχή της Χαλκιδικής στο πλαίσιο της ετήσιας τετραήμερης εκδρομής τους. «Οι Harley Davidson είναι τρόπος ζωής για εμάς» δηλώνει με πάθος στο GRTimes.gr ο Γιάννης Καστόρης Road captain του HOG Athena Chapter.

Mille miglia 2022, δηλαδή χίλια μίλια 2022, ήτοι 1.609 χλμ., είναι το τίτλος της τετραήμερης ετήσιας απόδρασης που πραγματοποιεί ο HOG Athena Chapter, το επίσημο εταιρικό γκρουπ της αντιπροσωπείας Harley Davidson, στην Αθήνα. Τουλάχιστον 90 Harley Davidson με περίπου 200 μοτοσικλετιστές, ορκισμένους λάτρεις της αμερικάνικης μοτοσυκλέτας Harley Davidson βρίσκονται στον δρόμο με κατεύθυνση την Χαλκιδική.

Αφετηρία τους η Αθήνα, η  Κωνσταντινούπολη και η Σόφια, ενώ έχουν δώσει ραντεβού να βρεθούν όλοι μαζί αργά το απόγευμα σήμερα σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Κασσάνδρας Χαλκιδικής όπου θα διανυκτερεύσουν για τα επόμενα τρία βράδια.

«Κάθε χρόνο, το 3ο ή 4ο τετραήμερο του Σεπτεμβρίου οργανώνουμε μια εκδρομή με σκοπό να συναντηθούμε τα μέλη της Λέσχης HOG Athena Chapter, αλλά και να γνωρίσουμε τα νέα μέλη και να μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος μας» δηλώνει στο GRTimes.gr ο Γιάννης Καστόρης Road captain του HOG Athena Chapter.

Ο ίδιος υπεύθυνος για την έμπνευση και εκτέλεση των εκδρομών της Λέσχης HOG Athena Chapter, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, ενημερώνει το GRTimes.gr λέγοντας ότι ξεκίνησαν σήμερα (Πέμπτη 22/9) το πρωί, στις 09.30, από τον ΣΕΑ Αφιδνών και τελικός τους προορισμός είναι η Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, όπου θα καταλήξουν αργά το απόγευμα σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της περιοχής.

Για τη σημερινή ημέρα, οι 35 μηχανές με 48 επιβαίνοντες θα καλύψουν συνολικά 592 χλμ. με το ταξίδι τους να διαρκεί 6 ώρες και 14 λεπτά, προσθέτοντας επιπλέον τρεις ώρες για τις απαραίτητες στάσεις ξεκούρασης και ανεφοδιασμού καυσίμων.

Σε ό,τι αφορά τους μοτοσικλετιστές από Τουρκία και Βουλγαρία, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr θα συμμετέχουν 35 και 18 Harley Davidson αντίστοιχα.

Harley

Περιήγηση στη Σιθωνία και ροκ πάρτι στην Κασσάνδρεια

Αύριο το πρωί, οι μοτοσικλετιστές θα περιηγηθούν στη χερσόνησο της Σιθωνίας, κάνοντας στάση στο Πόρτο Κουφό, ενώ θα γευματίσουν σε ταβέρνα στη Σάρτη.

Το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της Κασσάνδρειας (Βάλτα) όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τις μοτοσικλέτες -σύμβολο, τις μοναδικές Harley Davidson. Η δημοτική αρχή Κασσάνδρας όπως πληροφορείται το GRTimes.gr έχει φροντίσει για τη διασκέδαση των μοτοσικλετιστών που θα βρίσκονται στην περιοχή, των ίδιων των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, με μουσική από dj.

Η συνολική απόσταση που θα διανύουν οι HD περνώντας από οικισμούς και χωριά της Σιθωνίας είναι 255 χλμ., τα οποία θα καλυφθούν σε 4 ώρες και 10 λεπτά, προσθέτοντας επιπλέον τέσσερις ώρες για τις απαραίτητες στάσεις τους.

Harley

Από τις παραλίες της Κασσάνδρας στα ορεινά της Χαλκιδικής

Και επειδή «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», όχι μόνο για τις θάλασσες και τις παραλίες της αλλά και για τους ορεινούς της οικισμούς, το γκρουπ των μοτοσικλετιστών, θα περιηγηθεί τόσο σε περιοχές της Κασσάνδρας όσο και στον παραδοσιακό οικισμό της Αρναίας, καθώς και στην πρωτεύουσα του νομού, τον Πολύγυρο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, θα διανύσουν συνολικά 265 χλμ., σε 4 ώρες και 38 λεπτά, περνώντας από το Ποσείδι, θα κάνουν στάση στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης, για την ομαδική φωτογραφία, θα συνεχίσουν για τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής, θα περάσουν από το Παλιούρι, ενώ καφές και μπάνιο προβλέπονται στη γραφική Άθυτο.

Στη συνέχεια αφού κάνουν ανεφοδιασμό των μηχανών τους στον Άγιο Μάμα, θα περάσουν από την Ορμύλια, συνεχίζοντας για τα ορεινά του Χολομώντα και συγκεκριμένα για την Αρναία όπου και θα γευματίσουν σε ταβέρνα της κωμόπολης. Στον Πολύγυρο θα κάνουν στάση για ανεφοδιασμό αλλά και για ομαδική φωτογραφία, στα στενά του παραδοσιακού ιστού, επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο.

Το βράδυ του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου θα διασκεδάσουν στο μεγάλο πάρτι που οργανώνουν με το μουσικό συγκρότημα Kosa Mostra. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέδρα με τη σκηνή θα στηθεί σε κάποιο σημείο κοντά στο ξενοδοχείο, όπου θα διανυκτερεύουν οι περίπου 200 μοτοσικλετιστές.

Harley

Επιστροφή στη βάση τους

Έπειτα από ένα γεμάτο τετραήμερο οδήγησης τόσο σε εθνική οδό, όσο και σε επαρχιακό δίκτυο, οι δεκάδες καβαλάρηδες θα βάλουν μπρος τις επιβλητικές Harley Davidson τους για να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Την τελευταία μέρα της απόδρασής τους, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για ανεφοδιασμό και ξεκούραση, θα διανύσουν 549 χιλιόμετρα, ένα ταξίδι σχεδόν 6 ωρών και με τον συνολικό χρόνο των στάσεων για τρεις ώρες, αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

Harley


Η ομάδα του HOG Athena Chapter

Τo HOG Athena Chapter είναι το επίσημο εταιρικό γκρουπ της αντιπροσωπείας Harley Davidson, στην Αθήνα.  Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1993, ως HOG Athena Chapter, παράλληλα με την εγκαθίδρυση της πρώτης αντιπροσωπείας της αμερικάνικης μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα.

To 2014, με την αλλαγή του Dealer σηματοδοτήθηκε η νέα εποχή για το Chapter, με νέο σώμα εθελοντών, νέα διεύθυνση και νέο όνομα: HOG Athena Chapter. Το γκρουπ αποτελείται 364 μέλη εκ των οποίων τα 148 είναι ενεργά.

Επόμενη φθινοπωρινή απόδραση του HOG Athena Chapter είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου, στην Αράχωβα.

*Οι φωτογραφίες  είναι από τον σταθμό Κορινού όπου σταμάτησαν για ανεφοδιασμό καυσίμων, καφέ και ξεκούραση.

Πηγή: grtimes.gr