Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κεταμίνη και άλλες ναρκωτικές ουσίες στην Χαλκίδα-Βίντεο και φωτογραφίες

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικές και αναβολικές ουσίες ανάμεσα τους και κεταμίνη που τον τελευταίο καιρό συζητείται έντονα καθώς θεωρείται ως η ουσία που ευθύνεται για τον άδικο χαμό της μικρής Τζωρτζίνας, εξαρθρώθηκε από άντρες του τμήματος ασφαλείας Χαλκίδας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ , εντοπίστηκαν δέματα που είχαν ταχυδρομήσει σε χώρα του εξωτερικού , συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, μέλη του κυκλώματος που περιείχαν μεταξύ άλλων πάνω από 500 γραμμάρια κεταμίνης και 248 δισκία Ecstasy.

Στη χώρα μας κατασχέθηκαν περισσότερα από 880 γραμμάρια κάνναβης, πληθώρα ναρκωτικών δισκίων και παράνομων αναβολικών ουσιών.

Το κύκλωμα φέρεται πως είχε αναπτύξει διεθνή συνεργασία καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών, τις οποίες τοποθετούσαν σε δέματα και ταχυδρομούσαν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικές αρχές του εξωτερικού, τον περασμένο Φεβρουάριο και Απρίλιο κατασχέθηκαν συνολικά πέντε δέματα που ταχυδρομήθηκαν από μέλη του κυκλώματος, τα οποία περιείχαν ναρκωτικά δισκία, μεταξύ των οποίων:

-περισσότερα από 500 γραμμάρια της φαρμακευτικής ουσίας Κεταμίνη
-πάνω από 248 δισκία Ecstasy

Επιπλέον, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας κατασχέθηκαν από ταχυδρομικό κατάστημα 10 ακόμη υπό αποστολή δέματα που είχαν ταχυδρομήσει οι δράστες με προορισμό διάφορες χώρες του εξωτερικού και περιείχαν πληθώρα παράνομων αναβολικών ουσιών, σε μορφή δισκίων, υγρών αλλά και ενέσιμων, τα οποία εστάλησαν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), για να εξεταστούν εργαστηριακά.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικίες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Υπό αποστολή δέμα εντός του οποίου βρέθηκε συσκευή ψηφιακού δορυφορικού αποκωδικοποιητή ο οποίος αφού αποσυναρμολογήθηκε βρέθηκε να περιέχει, επιμελώς κρυμμένα:

 • 120 ναρκωτικά δισκία,
 • 885,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
 • 141 ναρκωτικά δισκία (μεταξύ των οποίων και ecstasy)
 • 1 γραμμάριο ecstasy, σε κρυσταλλική μορφή,
 • 184 δισκία αναβολικών ουσιών,
 • 82 φιαλίδια αναβολικών ουσιών,
 • 8 σύριγγες που περιείχαν αναβολική ουσία,
 • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
 • 700 ευρώ και 5 τηλεφωνικές συσκευές,
 • αυτοκίνητο και διάφορα υλικά συσκευασίας (κουτάκια, νάιλον σακουλάκια, κ.λπ.)
 • 2 σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων, καθώς και συσκευή αεροστεγούς συσκευασίας.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε δύο συλλήψεις ενώ αναζητείται ακόμη ένας.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε συνδυασμό με διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών σε χώρες του εξωτερικού καθώς και παράβαση νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας ενώ διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας ενώ οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας θα συνεχιστούν.

Πηγή: skai.gr