Κλείσιμο

«Βρε παιδιά να σας φτιάξω ένα καφεδάκι»: Η κα Τούλα κέρασε τελικά τον καφέ στους αστυνομικούς που την έσωσαν - Δείτε βίντεο

Συγκίνηση προκάλεσε η σκηνή της ηλικιωμένης στις Αχαρνές την οποία έσπευδαν να απομακρύνουν οι αστυνομικοί πριν φθάσει η πυρκαγιά στο σπίτι της κι εκείνη επέμενε να τους προσφέρει έναν καφέ για να τους ευχαριστήσει

Από τις σκηνές που μας συγκίνησαν τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφίβολα εκείνη της ηλικιωμένης στις Αχαρνές την οποία έσπευδαν να απομακρύνουν οι αστυνομικοί πριν φθάσει η πυρκαγιά στο σπίτι της κι εκείνη επέμενε να τους προσφέρει έναν καφέ για να τους ευχαριστήσει. Τώρα που ο κινδυνος από τις φλόγες απομακρύνθηκε, οι αστυνομικοί την επισκέφθηκαν ξανά και δεν της χάλασαν χατήρι πίνοντας τον καφέ που ήθελε να τους φιλέψει.

Το βράδυ της 23ης Αυγούστου η φωτιά κινούταν απειλητικά στα σπίτια που βρίσκονται στις παρυφές της Πάρνηθας. 'Ηχησε μήνυμα απο το 112 για εκκένωση όμως κάποιοι δεν είχαν τις δυνάμεις να εγκαταλέίψουν τα σπίτια τους.

Αστυνομικοί πηγαίνουν πόρτα - πόρτα λκαι φτάνουν στο σπίτι της κυρίας Τούλας  και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Αστυνομικός
Από Β7-3  την έχω απεγκλωβίσει την κυρία και αναγνωρίζεται. 
 Πάμε κ. Τούλα. 
Σιγά-σιγά, δεν θέλω να μου βιάζεσαι. 

Kάτοικος Φυλής
Βρε παιδιά ήρθατε στο σπιτικό μου να σας φτιάξω ένα καφεδάκι

Αστυνομικός
Δεν θέλουμε καφέ, θέλουμε να σε πάμε κάπου που να' σαι ασφαλής. Να είσαι καλά, σιγά-σιγά μην μου βιάζεσαι. 

κάτοικος Φυλής
Μην πέσω...

Αστυνομικός
Περίμενε κ. Τούλα. Δεν θα πέσεις, πουθενά δεν θα πας, εδώ, σε προσέχουμε. 

κάτοικος Φυλής
Όπα.

Αστυνομικός
Όπα. Άνοιξε και την πόρτα στην κ. Τούλα να την φέρουμε. Θες ένα νεράκι να σου δώσουμε;

Τρεις ημέρες μετά, οι αστυνομικοί - σωτήρες, επισκέπτονται την κυριά Τούλα

Αστυνομικός
Καλησπέρα κ. Τούλα. Τι κάνετε, καλά είστε;

Κάτοικος Φυλής
Καλημέρα, τι να κάνουμε; Εσείς με φέρατε;

Αστυνομικός
Ναι, ναι, εμείς ήμασταν. 

Κάτοικος Φυλής

Το βλέπω στην τηλεόραση η κακομοίρα. Σας είδα ότι ήρθατε, που ήσασταν στη φωτιά και καιγόσαστε, να σας έφτιαχνα ένα καφεδάκι να πίνατε και το ακούω στην τηλεόραση (γελά). Σας λυπήθηκα. Λέω κάτσε να φτιάξω ένα καφεδάκι να πιείτε, είσαστε μέσα στη φωτιά και καιγόσαστε. Λυπάμαι αγόρι μου. Σας βλέπω εκεί πέρα και λυπάμαι για όλα τα παιδιά. Μέσα στη φωτιά που καιγόσαστε και τρέχετε. 

Δημοσιογράφος
Νομίζατε ότι ήρθαν για παρέα εδώ, να σας κάνουν παρέα.

Κάτοικος Φυλής
Ναι, ναι 

Αστυνομικός
Κυρία Τούλα δεν είδατε καπνούς, δεν είδατε τέτοια πράγματα, που ήρθαν τα παιδιά 
δεν σας είπαν; Δεν είδατε φωτιά. 

Κάτοικος Φυλής
Όχι, αγόρι μου. Γιατί δεν βλέπω και καλά. Έχω χάσει το φως μου, την ακοή μου. 

«Καθώς βρισκόμασταν στην ευρύτερη περιοχή, πήραμε σήμα από το κέντρο μας να έρθουμε στο συγκεκριμένο σημείο γιατί βρισκόταν μια ηλικιωμένη γυναίκα. Ήρθαμε στο σημείο με κάποιο συγγενικό της πρόσωπο, μπήκαμε εντός της οικίας καταλάβαμε ότι η κυρία δεν είχε συνειδητοποιήσει για την όλη κατάσταση, προσπαθήσαμε μπήκαμε μέσα στην οικία, καταλάβαμε ότι αυτή μας άνοιξε ουσιαστικά την πόρτα», δήλωσε ο αστυνομικός, Νικήτας Πανούτσος.

«Η κ. Τούλα ήταν πολύ ευχάριστη και μέσα στο περιπολικό είχε το καλαμπούρι της. Όλος ο κόσμος σε όλες τις περιοχές που έχουν επηρεαστεί από τις πυρκαγιές βλέπουν θετικά την βοήθεια της αστυνομίας. Πάρα πολλοί συνάδελφοι έχουν προβεί σε απεγκλωβισμούς είτε ατόμων, είτε τετράποδων με κόστος της ζώης τους και αυτό το πράγμα κάναμε και εμείς για την κ. Τούλα», σημείωσε ο αστυνομικός Δημήτρης Λυμπέρης.

Η επιθυμία της κ. Τούλας έγινε τελικά πραγματικότητα. Οι δυο αστυνομικοί κάθισαν στο τραπέζι της στην κουζίνα και ήπιαν το καφέ, που τόσο πολύ ήθελε να τους προσφέρει ως ένδειξη ευγνωμοσύνης

Πηγή: skai.gr