Κλείσιμο

Δραματικές καταθέσεις στο Ανώτατο Πειθαρχικό για τον αντιεμβολιαστή γιατρό από τον Βόλο

Ο γιατρός λειτουργεί κανονικά το ιατρείο του καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, για λόγους που δεν έχουν εξηγηθεί, δεν του έχει αφαιρέσει το σήμα λειτουργίας που ο ίδιος χορηγεί

Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απολογήθηκε χθες, παρουσία των δύο δικηγόρων του, ο αντιεμβολιαστής παθολόγος από τον Βόλο για τον οποίο το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας προχώρησε στην δια βίου αφαίρεση της άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος.

Ο ίδιος ωστόσο ο γιατρός λειτουργεί κανονικά το ιατρείο του καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας , για λόγους που δεν έχουν εξηγηθεί, δεν του έχει αφαιρέσει το σήμα λειτουργίας που ο ίδιος χορηγεί.

Δύο μήνες μετά την απόφαση για την διαγραφή του, ο γιατρός συνεχίζει να κατέχει την άδειά του και να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του συλλόγου, ενώ ακόμα δεν έχει «καθαρογραφεί» και κοινοποιηθεί στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας προηγούμενη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του από το Ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Α.Π.Σ.Ι).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μάρτυρες στην χθεσινή εξέταση της υπόθεσης από το Ανώτατο Πειθαρχικό, ήταν δύο συγγενείς ενός θύματος του αντιεμβολιαστή γιατρού, ο οποίος είχε απαγορεύσει την μεταφορά της ασθενούς στο Νοσοκομείο , ο πρώην πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου κ. Τσάμης και ο νυν πρόεδρος κ. Βενέτης.

Οι συγγενείς του θύματος που δεχόταν τις συμβουλές του αντιεμβολιαστή γιατρού περιέγραψαν όλα όσα βίωσαν από την ημέρα που η γυναίκα «χτυπήθηκε» από κορωνοϊό, μέχρι τον θάνατό της και ο κ. Τσάμης κατέθεσε όλα όσα συνέβησαν στην θητεία του με την υποδοχή των καταγγελιών ασθενών, που προέρχονταν από τον Βόλο μέχρι την Κρήτη. Ο κ. Βενέτης δεν τοποθετήθηκε καθώς όπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε γνώστης της υπόθεσης μόλις ανέλαβε καθήκοντα.

«Εμείς πεθαίναμε και αυτός μας κορόϊδευε» φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο σύζυγος της γυναίκας που έχασε την ζωή της και στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση του γιού του.

Όλες οι καταθέσεις έγιναν παρουσία του αντιεμβολιαστή γιατρού, ενώ ο ίδιος απολογήθηκε χωρίς την παρουσία των υπολοίπων, παρά μόνο των δικηγόρων του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών που εξετάσθηκαν χθες από το Πειθαρχικό και περιλαμβάνονται σε φάκελο εκατοντάδων σελίδων, ο ιδιώτης παθολόγος χορηγούσε κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών σε ασθενείς που νοσούσαν βαριά με κορωνοϊό, ενώ τους έλεγε πως αν πάνε στο νοσοκομείο θα πεθάνουν.

Ο ίδιος πραγματοποιούσε πολύ συχνά κατ’ οίκον επισκέψεις για να δίνει τις συμβουλές του, ενώ διατηρούσε και διαδικτυακή εκπομπή με έντονα αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο. Η δράση του είχε φτάσει μάλιστα μέχρι και την Κρήτη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι τηλεφωνικές συμβουλές του προκάλεσαν, σύμφωνα με την καταγγελία μιας γυναίκας τόσο στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας όσο και στην εισαγγελία Κρήτης, τον θάνατο της μητέρας της.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τις αποφάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και τις αποφάσεις του Α.Π.Σ.Ι «τρέχει» και δικαστική έρευνα, στην οποία έχει συνεισφέρει με υλικό ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας. Το Ανώτατο Πειθαρχικό εάν δεν «τρέξει» τις διαδικασίες έκδοσης απόφασης μετά την χθεσινή εξέταση, η υπόθεση μπορεί να «τρενάρει» μέχρι και το καλοκαίρι.

Πηγή: gegonota.news