Βόλος: Καταδικάστηκε παρέα ανηλίκων που «βασάνισε» ανήλικο ΑμεΑ - Αναβίωσαν στιγμές φρίκης

Σχετικά με το περιστατικό, οι 4 φερόμενοι δράστες κατηγορούνταν πως έπεισαν το ανήλικο θύμα τους να τους ακολουθήσει προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, χρησιμοποιώντας για να το καταφέρουν φάρο περιπολικού.

Καταδικαστική ήταν προχθές η απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Βόλου για τέσσερις νεαρούς, οι οποίοι το 2019 φέρεται να εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα την αθωότητα ενός ανήλικου αγοριού ΑμεΑ.

Σχετικά με το περιστατικό, οι 4 φερόμενοι δράστες κατηγορούνταν πως έπεισαν το ανήλικο θύμα τους να τους ακολουθήσει προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, χρησιμοποιώντας για να το καταφέρουν φάρο περιπολικού.

Στην συνέχεια οδήγησαν το θύμα σε απόμερη τοποθεσία της πόλης, όπου του αφαίρεσαν τα ρούχα που φορούσε, τον χτυπούσαν, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσουν, και τον εξευτέλιζαν. Ταυτόχρονα μάλιστα βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους σε τηλεφωνική συσκευή.

Ωστόσο το συμβάν έγινε αντιληπτό από τις αστυνομικές αρχές, δυνάμεις των οποίων έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τους 4 νεαρούς, όχι όμως προτού οι τελευταίοι προσπαθήσουν χωρίς επιτυχία να διαφύγουν.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, παράνομη βιντεοσκόπηση και μετάδοση πράξης άλλου, αντιποίηση αρχής και απείθεια.

Οι δύο από αυτούς, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κάθισαν προχθές στο εδώλιο, ενώ οι άλλοι δύο, οι οποίοι στο μεταξύ έχουν ενηλικιωθεί, δεν παρουσιάστηκαν στην δικαστική αίθουσα με την υπόθεση να εκδικάζεται ερήμην τους.

Οι δύο τελευταίοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε ποινή τριών ετών περιορισμού σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων, ενώ αποφασίστηκε η επιμέλειά τους να ανατεθεί σε επιμελήτρια ανηλίκων μέχρι να συμπληρώσουν το 25ο έτος της ηλικίας τους.

Στους δύο κατηγορούμενους που παρουσιάστηκαν στην ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο έδειξε μεγαλύτερη επιείκεια, αν και κρίθηκαν επίσης ένοχοι.

Καθώς ο ένας εξ αυτών φέρεται να έχει δείξει βελτίωση της κοινωνικής του συμπεριφοράς, εργάζεται και μένει μακριά από κακοτοπιές με το Νόμο, του επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα και η επιμέλειά του ανατέθηκε σε επιμελήτρια ανηλίκων ωσότου φτάσει τα 25 του χρόνια.

Όμοια ποινή επιβλήθηκε και στον δεύτερο, ο οποίος  επιπλέον υποχρεούται να ενταχθεί σε θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο Γυμνάσιο.

Πηγή: thenewspaper.gr