Κλείσιμο

Ένοχη κρίθηκε ηλικιωμένη στο Βόλο γιατί συκοφαντούσε τα ανίψια της

Η 84χρονη υποστήριζε ότι η περιουσία των ανιψιών της ήταν δική της και ότι την είχαν πάρει με ψεύτικα συμβόλαια 

Ακριβά κόστισε σε μια ηλικιωμένη γυναίκα από τον Βόλο η συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και η ψευδής δήλωση κατά ανιψιών – παιδιών της αδελφής της, που απεβίωσε, ότι κατείχαν περιουσία με πλαστά συμβόλαια, την οποία η αποθανούσα είχε πει ότι θα μεταβίβαζε στην ίδια.

Η 84χρονη κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης ενός έτους και 7 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.
Η ηλικιωμένη, συκοφάντησε και δήλωσε ψευδώς ότι τα επτά ανίψια απ΄ την αδελφή της, στα οποία είχε γράψει την ακίνητη περιουσία του θανόντος δεύτερου συζύγου της.

Η αδελφή της ζούσε στην Αθήνα και το 2015 απεβίωσε. Η 84χρονη υποστήριζε ότι τα ανίψια, κατείχαν παράνομα την περιουσία της, με πλαστά συμβόλαια.

Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι τα συμβόλαια ήταν γνήσια (τα έχουν συντάξει δικηγόροι), με αποτέλεσμα οι 7 μηνυτές, που είναι κάτοικοι Αθήνας, να μηνύσουν τη θεία τους για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή κατάθεση.

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι η αδελφή της, όταν ήταν εν ζωή, της έλεγε ότι η περιουσία της ανήκει, ωστόσο από την εκδίκαση της υπόθεσης αποδείχτηκε ότι τα συμβόλαια είχαν συνταχθεί το 2010, ενώ η αδελφή της κατηγορούμενης έφυγε από τη ζωή το 2015 στην Αθήνα, όπου ζούσε.

Οι μηνυτές (δύο από τους οποίους βρέθηκαν στο Δικαστήριο και οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν δια συνηγόρων) υποστήριξαν ότι η κατηγορούμενη εκβίαζε την αδελφή της, για να της γράψει την ακίνητη περιουσία που βρίσκεται στην Πελοπόννησο και ήδη υπάρχουν συμβόλαια που περνάει σε αυτούς.

Στην κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και το δικαστήριο την καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους και 7 μηνών, με αναστολή.

Πηγή: Magnesianews.gr