Βόλος: 55χρονος αρνήθηκε διασωλήνωση και πέθανε – Δραματική έκκληση των συγγενών του

Άνθρωποι που είδαν ανεμβολίαστους συγγενείς τους να πεθαίνουν προσπαθούν τώρα με όλες τους τις δυνάμεις να πείσουν όσους ακόμα αρνούνται να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Αυτό κάνουν και οι συγγενείς ενός 55χρονου επιχειρηματία από τον Αλμυρό Βόλου, που δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν πως απ’ τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν τον άνθρωπό τους. 

«Η εκκλησία να χτυπήσει τις καμπάνες, όχι να μην κάνουν το εμβόλιο, να κάνει ο κόσμος το εμβόλιο» δήλωσε συγκλονισμένος ο Δημήτρης, αδελφός του 55χρονου Γιώργου. «Υπάρχει πόλεμος» πρόσθεσε η κουνιάδα του. 

«Αυτά που είδα τρεις μέρες στα νοσοκομεία, δεν υπάρχουν. Εμβόλιο…» πρόσθεσε. Ερωτηθείς αν ο νεκρός είχε εμβολιαστεί απάντησε αρνητικά. «Πολλές φορές του είχαμε πει». «Είμαστε όλοι εμβολιασμένοι εκτός από τον Γιώργο» πρόσθεσε η κουνιάδα του. 

Η οικογένεια του 55χρονου ανεμβολίαστου επιχειρηματία που έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό απευθύνει έκκληση προς όλους τους αρνητές να εμβολιαστούν. Λίγα λεπτά είχαν πει το «τελευταίο αντίο» στον Αλμυρό. 

Ο αδελφός του 55χρονου τον βρήκε πεσμένο μέσα στο σπίτι του χωρίς οξυγόνο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Βόλου, οι γιατροί τον έβαλαν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και τη δεύτερη μέρα χρειάστηκε να διασωληνωθεί, όμως ο ίδιος αρνήθηκε, υπογράφοντας μάλιστα υπεύθυνη δήλωση. Λίγη ωρα αργότερα κατέληξε. 
 


Συγγενής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μίλησε για την απώλεια του 55χρονου επισημαίνοντας το γεγονός ότι ήταν ανεμβολίαστος. «Σήμερα χάσαμε από τις ζωές μας έναν δικό μας άνθρωπο. Τον αδελφό μας. Νικήθηκε από τον covid. Ένας άνθρωπος γερός στα 55 του χρόνια χωρίς υποκείμενο νόσημα αλλά… ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ. Εύχομαι η απώλεια αυτή να αφυπνίσει κάποιες συνειδήσεις και να σωθούν ζωές», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τραγική ειρωνεία; Τα δύο αδέλφια είχαν νοσήσει σχεδόν ταυτόχρονα. Ο εμβολιασμένος Δημήτρης είχε πολύ ελαφρά συμπτώματα, ενώ ο αδελφός του, ο μόνος στην οικογένεια που δεν είχε εμβολιαστεί έχασε τη μάχη για τη ζωή. 

«Τίποτα, εγώ το πέρασα μαζί με το Γιώργο, μαζί κολλήσαμε. Εγώ το πέρασα ανώδυνα βγήκα χαλαρά, δεν είχα τίποτε, δέκατα, κι ο Γιώργος, τον φέρανε τέσσερις…» δήλωσε ο Δημήτρης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος, που διατηρούσε επιχείρηση διοργάνωσης γάμων και δεξιώσεων, ήταν αρνητής του ιού. Μολύνθηκε περίπου πριν από περίπου 15 μέρες, και παρά το γεγονός ότι παρουσίασε αναπνευστική ανεπάρκεια, αρνιόταν πεισματικά την έγκαιρη νοσηλεία. Οι προτροπές φίλων και συγγενών έπεφταν στο κενό.

Πηγή: skai.gr