Βιτριόλι: Ένα χρόνο παρακολουθούσε την Ιωάννα - Το GPS στο αμάξι, τι «δείχνει» το κινητό (pics)

Πλήθος σημαντικών στοιχείων έχουν βρει οι αρχές στο κινητό τηλέφωνο της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης Ιωάννας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η 35χρονη είχε τοποθετήσει GPS στο αυτοκίνητο του θύματος προκειμένου να έχει ακριβή εικόνα του στίγματός της όπου και αν κινείται με το αυτοκίνητό της. Στο κινητό της 35χρονης βρέθηκε εφαρμογή γεωεντοπισμου.

Στο κινητό αλλά και στον υπολογιστή της 35χρονης βρέθηκε επίσης φωτογραφία της εισόδου του σπιτιού που έμεινε η Ιωάννα στο Μοσχάτο, με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2019. 

Επίσης, τρίτη φωτογραφία από το κινητό της δείχνει τις επιλογές εταιριών ταξί και ραδιοταξί την οποία και χρησιμοποίησε για να κλείσει το επίμαχο ραντεβού για την Καλλιθέα.

Όλα δείχνουν ότι η 35χρονη, είχε χαρτογραφήσει τα πάντα σε σχέση με την Ιωάννα.

«Η προετοιμασία της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη, για περίπου ένα χρόνο, αγγίζει τα όρια του επαγγελματία. Πιστεύουμε, ότι η δράστιδα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα προετοίμαζε την επίθεση σε βάρος της νεαρής γυναίκας με μεθοδικότητα και ηρεμία, ενώ είχε εμμονή μαζί της, όπως φαίνεται από όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας», τονίζουν στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.

Αρχικά οι αστυνομικές αρχές εκτιμούσαν ότι την παρακολουθούσε από τον περασμένο Ιανουάριο. Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι την παρακολουθούσε και σχεδίαζε την επίθεση ίσως από τον περασμένο Ιούνιο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν έχουν και οι χειρόγραφες σημειώσεις που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της κατηγορούμενης. Δεν βγάζουν σαφές νόημα μοιάζουν με ακατάληπτες σκέψεις και φράσεις περί θανάτου, να προσέχει ένα φίδι και άλλα.

Προβληματισμό προκαλεί στις αρχές και η αναφορά σε μια ή δυο μελαχρινές γυναίκες. Οι αρχές ερευνούν την πιθανότητα να έχει στοχοποιήσει και άλλο άτομο πέραν της Ιωάννας αν και μπορεί απλώς να πρόκειται για γυναίκα που είχε στο πίσω μέρος του μυαλού της.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα στον ανακριτή η κατηγορούμενη δεν έβγαλε τσιμουδιά και μετά από δύο ώρες αφωνίας, πήρε το δρόμο των φυλακών.

Πηγή: skai.gr