Βίντεο: Διαρρήκτης σε πολυκατοικία «τσεκάρει» τα άδεια διαμερίσματα – Δείτε τη μέθοδο

Το κόλπο με τη σιλικόνη κάτω από την πόρτα είναι απλό αλλά αποτελεσματικό

Ρεπορτάζ, Μάκης Συνοδινός 

Πολυμήχανοι αποδεικνύονται οι επίδοξοι διαρρήκτες οι οποίοι εφεύρουν συνεχώς νέα τεχνάσματα προκειμένου να διαρρήξουν οικίες. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ιδιοκτήτες κλειδώνουν τα διαμερίσματα και φεύγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι διαρρήκτες «πιάνουν» δουλειά.

Στο βίντεο που είναι τραβηγμένο από κάμερα πολυκατοικίας στα Πατήσια φαίνεται ο επίδοξος διαρρήκτης να έχει ανεβεί στους ορόφους και να βολιδοσκοπεί τις πόρτες των διαμερισμάτων. Πρόθεση του είναι να τσεκάρει σε ποιο από τα διαμέρισμα λείπουν διακοπές οι ιδιοκτήτες του ώστε να το διαρρήξει.

Το κόλπο που κάνει είναι απλό αλλά αποτελεσματικό. 

Σκύβει και στο κάτω μέρος της πόρτας στο σημείο που ενώνεται με την κάσα, τοποθετεί ένα μικρό κομμάτι σιλικόνης διαφανές, δύσκολο να εντοπιστεί με το μάτι του εκάστοτε ιδιοκτήτη οικίας. 

Την επόμενη ημέρα επιστρέφει και τσεκάρει από ποια πόρτα, η διαφανής σιλικόνη που είχε τοποθετήσει έχει ξεκολλήσει άρα αυτό σημαίνει πως η πόρτα άνοιξε και ο ιδιοκτήτης βρίσκεται ακόμη στην πρωτεύουσα.

Αν όμως η σιλικόνη παραμένει κολλημένη στην θέση της τότε αυτό σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης μάλλον έχει φύγει διακοπές και άρα το διαμέρισμα του είναι εύκολος στόχος για τον επίδοξο διαρρήκτη.
 

Πηγή: skai.gr