Βίλια-Πτώμα γυναίκας σε βαλίτσα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για το έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο με σορό γυναίκας που βρέθηκε σε βαλίτσα στα Βίλια. 

Τουλάχιστον 20 φακέλους εξαφανίσεων γυναικών, του τελευταίου 3μήνου, από όλη την Ελλάδα αναζητούσαν οι αρχές από χτες. Οι αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν καταλήξει σε δύο φακέλους δηλώσεων εξαφανίσεων γυναικών. 

Πρόκειται για μια Ελληνίδα από την Αθήνα και για μια αλλοδαπή που ζούσε περιαστικά της πρωτεύουσας.

Αναμένεται η ταυτοποίηση μέσω αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού με συγγενείς πρώτου βαθμού προκειμένου να επιβεβαιωθούν ή όχι οι εκτιμήσεις των αξιωματικών.  

Ολοκληρώθηκε, εντωμεταξύ, η διαδικασία νεκροψίας-νεκροτομής της σορού, από τον ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά, εξαιτίας όμως της προχωρημένης σήψης δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί αιτία θανάτου.

Ωστόσο, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και μάλιστα δεν αποκλείεται ο θάνατός της να ήταν ασφυκτικός.

Η σορός δεν φέρει εξωτερικές κακώσεις, ενώ η ηλικία της γυναίκας προσδιορίζεται μεταξύ 30-40 ετών. Το ύψος της είναι περίπου 1,60 και φαίνεται να έχει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.

Ο θάνατός της προσδιορίζεται περίπου ένα μήνα πριν τον εντοπισμό της. Η σορός βρέθηκε γυμνή, μόνο με το εσώρουχο, κάτι που αποτελεί σαφή ένδειξη για τα κίνητρα του δράστη ή για τον κύκλο στο περιβάλλον του θύματος, σύμφωνα με τους αξιωματικούς.
 


 

Πηγή: skai.gr