Βιασμός 24χρονης στην Θεσσαλονίκη: Πώς αλλάζει τα δεδομένα τυχόν εύρεση υπνωτικής ουσίας -Τι ισχύει για τις τοξικολογικές

Κομβικό σημείο στην υπόθεση της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη που καταγγέλει πως έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου το βράδυ της πρωτοχρονιάς αποτελεί το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων του ΑΠΘ. Αυτό θα καθορίσει την εξέλιξη της υπόθεσης. Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει υπνωτική ή νευροπαραλυτική ουσία σημαίνει ότι το αδίκημα θα γίνει κακούργημα από πλημμέλημα και αυτό θα μπορεί να δικαιολογεί άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου ακόμα και κατ'οίκον έρευνες.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει ήδη άρση τηλεφωνικού απορρήτου για το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης που αφορά την έρευνα για τα κυκλώματα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών. 

Σύμφωνα με εξειδικευμένους ερευνητές του εργαστηρίου του ΑΠΘ υπάρχουν τρεις ουσίες που προκαλούν αδυναμία- αντίσταση. Ανάλογα με την δόση που έχει λάβει ο λήπτης μπορεί να γίνει και πιο ανιχνεύσιμη ενώ υπάρχει μια ουσία που χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα 12-20 ώρες προκειμένου να ανιχνευθεί εργαστηριακά. 

Είναι γνωστό ότι το δείγμα ούρων της 24χρονη ελήφθη το Σάββατο και στην συνέχεια αυτά πήγαν στο εργαστήριο την Δευτέρα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο μέσω του αιτήματος του συνηγόρου να μεταφερθούν και στην Ελβετία προκειμένου να ανιχνευθούν ενδεχομένως νεότερης γενιάς ουσίες.

Την ίδια στιγμή για κύκλωμα μαστροπίας που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης. Κι ενώ αύριο η κοπέλα αναμένεται να καταθέσει ξανά, παρουσία ψυχολόγου, το φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα οι καταθέσεις των τριών νεαρών ανδρών που εμπλέκονται στην υπόθεση οι οποίοι αρνούνται τα πάντα.

Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, πήγε το πρωί στην ανακρίτρια για να καταθέσει – παρουσία ψυχολόγου, όλες τις κλήσεις και τα μηνύματα που έλαβε στο κινητό της τηλέφωνο, πριν και μετά το βιασμό που καταγγέλλει, αλλά και όσα αρχίζει και θυμάται – μέρα με την ημέρα – από το μοιραίο βράδυ της Πρωτοχρονιάς..

Η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τον Μίλτο Σακελλάρη, αποκαλύπτει πως παραμένει σε κατάσταση σοκ και παλεύει με τη βοήθεια ψυχολόγου να βρει τη δύναμη για να δικαιωθεί τόσο η ίδια όσο και όλες οι γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί: «Είμαι σε μία κατάσταση που προσπαθώ ακόμα να βρω τα πατήματά μου, να δυναμώσω, ώστε να αποδείξω την όλη αλήθεια. Παλεύω όχι μόνο για μένα, αλλά για όλες τις γυναίκες. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο για την στήριξη. Πρέπει όλες οι γυναίκες που έχουν περάσει τέτοιες καταστάσεις να είναι δυνατές, να μην φοβούνται, δεν πρέπει ένα θύμα να φοβάται. Το θύμα είναι θύμα. Δεν γίνεται ένα θύμα να σκέφτεται μη μου κάνουν κακό. Αν δεν μιλούσα θα ήμουν όλη μου τη ζωή, έτσι »

Στην 4η κατά σειρά κατάθεσή της, η Γεωργία αναμένεται να αποδείξει πως την πήρε τηλέφωνο αυτός που καταγγέλλει ότι την βίασε. Ο 27χρονος την κάλεσε για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο και την οδήγησε στο δωμάτιό του.

Τι υποστήριξε ο 27χρονος 

Ο ίδιος πάντως φέρεται να υποστήριξε στις αρχές πως ό,τι συνέβη, έγινε με την συναίνεση της 24χρονης. «Μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιο μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602 και ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, έχοντας την απόλυτη συναίνεση της σε όλα τα στάδια της ερωτικής μας συνεύρεσης. Η Γεωργία μου ζήτησε να κοιμηθεί στο δωμάτιο μου, πράγμα που εγώ δέχθηκα με ευχαρίστηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 27χρονος.

Τι υποστήριξε ο ένοικος της σουίτας

Η επίμαχη σουίτα, ήταν νοικιασμένη στο όνομα του 3ου φίλου της παρέας από την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός συνελήφθη την Πρωτοχρονιά – μετά την καταγγελία της 24χρονης, επειδή έκανε πάρτι στο ξενοδοχείο ενώ απαγορευόταν λόγω κορωνοϊού και αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

«Η κοπέλα ανέβηκε και την συναντήσαμε στο διάδρομο του τέταρτου ορόφου όπου φαινόταν εμφανώς ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, μας χαιρέτησε λέγοντας "χρόνια πολλά" και εν συνεχεία εισήλθε μαζί με το φίλο μου εντός του δωματίου όπου λαμβάνει χώρα το πάρτι και εγώ έφυγα αλλού» υποστήριξε ο ένοικος της σουίτας.

Την ίδια ώρα η παράλληλη έρευνα που διεξάγουν οι αρχές – αυτή του κυκλώματος μαστροπείας, παίρνει νέες διαστάσεις. Κύπριος βουλευτής ζήτησε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα στη Μεγαλόνησο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως προωθούνται γυναίκες από την Κύπρο, σε τέτοια πάρτι. «Υπήρξαν Κύπριοι, όπως είπε ο βουλευτής, στο εν λόγω "πάρτι" και επίσης υπήρξαν κοπέλες που ήρθαν από Κύπρο. Αυτά δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα, είναι διεθνούς εμβέλειας» ανέφερε ο δικηγόρος, Νίκος Διαλύνας.

Ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου αποκάλυψε πως θα διερευνηθούν όλες οι πληροφορίες. «Σε αυτό το κύκλωμα ενδέχεται να εμπλέκονται και Κύπριοι, και να στέλνονται κοπέλες από την Κύπρο στην Ελλάδα, για το θέμα που ερευνάται στην Ελλάδα», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου Κυπριακής Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου.

Η έρευνα συνεχίζεται και στην Ελλάδα καθώς ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, έχει αποκαλύψει ότι έχει άλλες 2 καταγγελίες γυναικών, πως έπεσαν θύματα του κυκλώματος, προ 4ων και 6 ετών αντίστοιχα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr