Πάνω από 300 συνομιλίες με το προφίλ της 12χρονης έδειξαν τα ηλεκτρονικά ίχνη

Ερευνάται η τυχόν εμπλοκή δύο αστυνομικών- Πειθαρχικός έλεγχος από τον ΔΣΑ για τη διαρροή της δικογραφίας - Δύο  ακόμη άνδρες που είχαν επικοινωνήσει με το προφίλ της 12χρονης εμφανίσθηκαν στο τμήμα Ανηλίκων

Του Μάκη Συνοδινού

Πίσω από 6ψήφια νούμερα κρύβονταν στα άδυτα του σκοτεινού διαδικτύου οι βιαστές της 12χρονης κοπέλας από τον Κολωνό αλλά και αυτοί που έδειξαν ενδιαφέρον να την συναντήσουν. Χρήστες με 6ψηφια ID διαδικτυακής σελίδας γνωριμιών που δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να βγάλουν τις αρρωστημένες τους ορέξεις πάνω σε μια ανήλικη ακόμη και αν έπρεπε να πληρώσουν.

Αυτό προκύπτει από την εκτενέστατη έρευνα που όλες αυτές τις ημέρες γίνεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ αλλά και από στοιχεία που έδωσε η ίδια η διαδικτυακή σελίδα γνωριμιών στις Αρχές μετά από σχετικό  αίτημα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περισσότερες από 300 συνομιλίες εμφανίζονται να έχουν πραγματοποιηθεί από προφίλ που φέρεται να ανήκει στην 12χρονη  με άλλα προφίλ της σελίδας, ενώ έχουν βρεθεί και πολλά προφίλ που φέρεται να παραπέμπουν στην ανήλικη.

Χθες μάλιστα, άλλοι δύο άνδρες, παρουσιάσθηκαν στη ΓΑΔΑ: Ο πρώτος, ηλικίας 43 ετών, ταυτοποιήθηκε πως είχε συνομιλία με την ανήλικη μέσω της σελίδας γνωριμιών. Όπως είπε, τον περασμένο Ιούνιο είχε επικοινωνία με άτομο που προσομοιάζει με τη 12χρονη. Ο δεύτερος άνδρας, 54 ετών, δήλωσε ότι είναι χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν είχε συνομιλήσει με ανήλικο. Αφού εξετάστηκαν ενόρκως και οι δύο αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Ακολουθώντας τα διαδικτυακά ίχνη, οι αστυνομικοί έχουν φτάσει σε 212 προφίλ που είχαν επικοινωνήσει με το προφίλ της ανήλικης.
Οι έρευνες των αστυνομικών της ασφάλειας του ανηλίκων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ εξετάζονται κάθε στοιχείο και πληροφορία ώστε να ξεκαθαριστεί το αν εμπλέκεται εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ στην υπόθεση.

Πληροφορίες για εμπλοκή δύο αστυνομικών


Την ίδια ώρα, δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της μητέρας της 12χρονης τάραξαν τα νερά, καθώς ο κ. Λύτρας είπε πως έχει  πληροφορίες για δύο αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ τόνισε πως θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και πολλές συλλήψεις.
Εχτές το βράδυ διατάχθηκε από τον δικηγορικό σύλλογο της Αθήνας πειθαρχικός έλεγχος, σχετικά με τη διαρροή της δικογραφίας για την υπόθεση της 12χρονης.

Πειθαρχική έρευνα για τη διαρροή της δικογραφίας


Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα
 

Πηγή: skai.gr