Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη και ο πατέρας της 12χρονης στον Κολωνό

Κατά την αστυνομική έρευνα στο σπίτι της οικογένειας χθες το βράδυ βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Συνελήφθη και ο πατέρας της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς μετά από έρευνα που έγινε χθες το βράδυ στο σπίτι της οικογένειας οι αστυνομικοί βρήκαν μικροποσότητα ναρκωτικών.

Χτες το απόγευμα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της μητέρας της 12χρονης, η οποία έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης.

Η μητέρα της 12χρονης συνελήφθη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν ενδείξεις εμπλοκής της στην υπόθεση κακοποίησης του παιδιού.

Το ένταλμα εκτελέστηκε ενώ η μητέρα είχε μεταβεί στη ΓΑΔΑ προκειμένου να συνοδεύσει την κόρη της για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Αυτοκίνητο της αστυνομίας είχε παραλάβει το παιδί και τη μητέρα από το σπίτι τους.

Αργότερα χθες το βράδυ η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας, κατά την οποία βρέθηκε μικροποσότητα χασίς, εξέλιξη που οδήγησε στην σύλληψη του 41χρονου πατέρα.

Η μητέρα στην ανακρίτρια

Σήμερα θα περάσει την είσοδο της Ευελίδων η 37χρονη μητέρα. Το ένταλμα σε βάρος της εκδόθηκε για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας, ενώ στοιχεία της δικογραφίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρονται σε εμβάσματα και επικοινωνίες που δεν δικαιολογούνται από την εργασία στο κατάστημα του 53χρονου Ηλία Μίχου και την εμπλέκουν άμεσα στην ανατριχιαστική υπόθεση.

Η μητέρα συνελήφθη λίγη ώρα αφότου ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης είχαν πάρει την άγουσα για τη φυλακή. Νωρίτερα, είχαν ομολογήσει στις απολογίες τους ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με το 12χρονο παιδί. Ο μεν Μίχος ισχυρίσθηκε ότι είχε σχέση με την ανήλικη, ο δε Σοφιανίδης ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί μαζί της έναντι αμοιβής.

Η μητέρα της ανήλικης φέρεται πως γνώριζε πράγματα και καταστάσεις αν και στην μαραθώνια κατάθεση που έδωσε στους άντρες της ασφαλείας αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά όσα μου αποδίδετε» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς όταν της ανακοίνωσαν το ένταλμα σύλληψης εις βάρος της.

Η ίδια μάλιστα, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, έκλαιγε διαρκώς και απειλούσε να αυτοκτονήσει, χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ. Πάντως, εντύπωση προξένησε και η στάση της, όταν το Χαμόγελο του Παιδιού, έχοντας δεχθεί καταγγελία για την κατάσταση της ανήλικης, είχε ζητήσει από την 37χρονη και τον πατέρα του κοριτσιού να επικοινωνήσουν με τον φορέα: Δεν το έπραξαν, αν και μια τόσο σοβαρή καταγγελία αφορούσε το ίδιο τους το παιδί.

Όμως εμβάσματα αλλά και τηλεφωνικές κλήσεις που δεν δικαιολογούνται από την εργασία που έκανε στο κατάστημα του Ηλία Μίχου, φαίνεται πως έβαλαν στο κάδρο των κατηγορούμενων την μητέρα της ανήλικης.

Αργά το βράδυ ο πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να ώστε να «ανοίξουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο της 37χρονης όσο και του 53χρονου προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διακινηθεί χρήματα που προέρχονται από άτομα που είχαν σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη κόρη της. 

Μετά τις τελευταίες σοκαριστικές αποκαλύψεις που όπως προκύπτει η 37χρονη μητέρα γνώριζε και πιθανόν συμμετείχε με κάποιο τρόπο στο φρικτό έγκλημα σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης κόρης της, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται και στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας ώστε να διαπιστώσουν αν έχουν πέσει και αυτά θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Έρευνα στο σπίτι

Μάλιστα λίγο μετά την σύλληψη της μητέρας αστυνομικοί της ασφαλείας πήγαν στο σπίτι της και κυριολεκτικά το έκαναν «φύλλο και φτερό» αναζητώντας κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, usb στικάκια, ώστε να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση.

Στην ογκωδέστατη δικογραφία η μητέρα κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση. 

Όσον αφορά τους άλλους δύο συλληφθέντες και κατηγορούμενους τον 53χρονο επιχειρηματία Ηλία Μίχο και τον 42χρονο Γιάννη Σοφιανίδη σήμερα θα περάσουν τη πύλη της φυλακής καθώς μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 33ης τακτικής ανακρίτριας κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος στην απολογία του ισχυρίσθηκε πως διατηρούσε σχέση με την ανήλικη και ότι είχαν σεξουαλικές επαφές περισσότερο από μια φορές.

Αρνήθηκε τις υπόλοιπες κατηγορίες και τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

Ο 42χρονος παραδέχτηκε την γενετήσια πράξη έναντι αμοιβής με ανήλικη που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη

Ομολόγησε πως είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη έναντι αμοιβής περισσότερο από μια φορές, ωστόσο κατέθεσε πως τα χρήματα τα οποία ήταν 50-70 ευρώ τα έδινε στο χέρι του παιδιού.

Πηγή: skai.gr