Στην ανακρίτρια οι τρεις βιαστές της 12χρονης, στον Κορυδαλλό η μητέρα της, στην αναζήτηση του «Μιχάλη» η ΕΛ.ΑΣ.

Μάχη με το χρόνο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια- Αναζητείται το πρόσωπο πίσω από το όνομα «Μιχάλης» και ο ρόλος του στην εκπόρνευση του παιδιού- Ποιοι είναι οι τρεις που απολογούνται σήμερα

Του Μάκη Συνοδινού

Το κατώφλι της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, θα περάσουν σήμερα οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για τον βιασμό της ανήλικης έναντι αμοιβής μετά την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σε ένα μπαράζ συλλήψεων που ξεκίνησε Παρασκευή βράδυ και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, οι αστυνομικοί της ασφαλείας τους εντόπισαν και τους φόρεσαν χειροπέδες στέλνοντας τους να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη. 

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας και υπεράνω πάσης υποψίας, που δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές είναι και οι τρεις οι οποίοι κατηγορούνται πως ασέλγησαν τόσο στο κορμί όσο και στη ψυχή μιας ανήλικης μόλις 12 ετών. 

Το προφίλ των κατηγορουμένων


Ο πρώτος που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής είναι 33χρονος, υπάλληλος φαρμακαποθήκης, ανύπαντρος και αντιμετωπίζει την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με  ανήλικο και μη συμπληρώσαντα τα 12 έτη κατ΄εξακολούθηση. Ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά τις πράξεις που του αποδίδονται ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχυριστεί σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας πως βρέθηκε δύο φορές με την 12χρονη αλλά ποτέ δεν ήρθε σε ερωτική επαφή μαζί της. Μάλιστα σύμφωνα με τον δικηγόρο του έχει κατάθλιψη και δεν έχει ικανή πνευματική δυνατότητα να διακρίνει μια 12χρονη από μια 17χρονη.
Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς λίγο μετά την σύλληψη του, τα ραντεβού τα έκλεισε μέσω chat διαδικτυακής σελίδας γνωριμιών.
Την επόμενη μέρα  ακολούθησε η σύλληψη ενός 36χρονου, διοικητικού υπαλλήλου στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά.


Ο 36χρονος ο οποίος είναι και αυτός ανύπαντρος αντιμετωπίζει την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής ενώ φέρεται να τον αναγνώρισε η ανήλικη μέσα από φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί στην δεύτερη κατάθεση της την περασμένη Τετάρτη. Και αυτός φέρεται να ξεκίνησε τις επαφές με το κορίτσι μέσω chat διαδικτυακής σελίδας γνωριμιών.
Τέλος την Κυριακή, οι αστυνομικοί του ανηλίκων εντόπισαν και έβαλαν χειροπέδες σε έναν 34χρονο από το Παγκράτι, ο οποίος κατηγορείται πως βίασε τουλάχιστον δύο φορές το κορίτσι έναντι αμοιβής.
Και αυτός είναι ανύπαντρος και διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση.
Ο 34χρονος φέρεται να συνομιλούσε και να έκλεινε τα ραντεβού με την 12χρονη, μέσω του ίδιου chat με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους.

Κωδικό όνομα «Μιχάλης» 


Πρόσωπο υπαρκτό ή ένα ακόμη ψεύτικο προφίλ που είχε φτιάξει ο Ηλίας Μίχος προκειμένου να κλείνει ραντεβού στην ανήλικη;
Σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι αρχές καθώς όσο προχωράει η έρευνα και έρχονται στο προσκήνιο νέα στοιχεία της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης, τα πάντα είναι πιθανά.
Όπως και να έχει το όνομα «Μιχάλης» το έχει κατονομάσει στην πρώτη της κιόλας κατάθεση η ανήλικη στις 17 Σεπτεμβρίου. Όπως είχε πει, τον «Μιχάλη» δεν τον έχει συναντήσει ποτέ ωστόσο της έκλεινε ραντεβού με φίλους του έναντι χρημάτων.
Η επικοινωνία τους (του «Μιχάλη» και της ανήλικης) γινόταν μόνο μέσω εφαρμογών κοινωνικών δικτύων ενώ της είχε πει πως είναι κάτω των 30 ετών, δεν έχει οικογένεια και κατοικεί στα νότια προάστια. 

«Αγώνας δρόμου» στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ 


Την ίδια ώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ κάνουν φύλλο και φτερό κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές που έχουν κατασχέσει από τους κατηγορούμενους ώστε να εντοπίσουν κρίσιμα στοιχεία που θα δρομολογήσουν νέες ταυτοποιήσεις και νέα εντάλματα σύλληψης. Ακόμη ερευνάται αν οίκος ανοχής στην οδό Κασσάνδρας στο Γκάζι είναι το «κολαστήριο» που η 12χρονη έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια τόσο του Ηλία Μίχου όσο και άλλων ανδρών. Υπενθυμίζεται πως η 12χρονη σε κατάθεση της είχε υποστηρίξει πως ο Ηλίας Μίχος την πήγαινε σε οίκο ανοχής, όπου τη βίαζαν πέντε άνδρες σε διάστημα μισής ώρας ενώ στην ίδια κατάθεση είχε περιγράψει πως ο 53χρονος έμπαινε μαζί της από τη πίσω πόρτα, την πήγαινε σε ένα δωμάτιο και αφού την βίαζε αυτός, στη συνέχεια έρχονταν και άλλοι άντρες όπου έβγαζαν τις αρρωστημένες ορέξεις τους πάνω της.

Τρεις ήδη βρίσκονται στη φυλακή


Μέχρι στιγμής τρία άτομα έχουν περάσει το κατώφλι των φυλακών καθώς δεν κατάφεραν να πείσουν την ανακρίτρια πως δεν σχετίζονται με την υπόθεση βιασμού της κοπέλας.
Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη, ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης ο οποίος είναι ο πρώτος «πελάτης» που φόρεσαν χειροπέδες οι αστυνομικοί του ανηλίκων και κατηγορείται πως την βίαζε κατ’ εξακολούθηση και τελευταία η 37χρονη μητέρα της μικρής η οποία την Δευτέρα μετά από μια φορτισμένη συναισθηματικά απολογία στην ανακρίτρια κρίθηκε προφυλακιστέα κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος της κόρης της. 
Εχτές το απόγευμα αμίλητη με σκυμμένο το κεφάλι, πέρασε συνοδεία αστυνομικών το κατώφλι των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.
 

Πηγή: skai.gr