«Πράσινο φως» από τον ψυχολόγο αναμένει η ΕΛΑΣ για να καταθέσει η 12χρονη- Υπόπτους θα κληθεί να αναγνωρίσει το παιδί

Η νέα κατάθεση του κοριτσιού θεωρείται κομβική για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και θα ανοίξει νέο κύκλο συλλήψεων

Του Μάκη Συνοδινού

Εν αναμονή της κατάθεσης του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό που επί μήνες ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια των βιαστών της, βρίσκονται οι αστυνομικοί του τμήματος ανηλίκων καθώς «η νέα κατάθεση της κοπέλας θα σηματοδοτήσει εξελίξεις και θα φέρει συλλήψεις», όπως λέει χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός μιλώντας στον Skai.gr.


«Όταν ο παιδοψυχολόγος δώσει το πράσινο φως στην αστυνομία τότε η κοπέλα θα καταθέσει» σημειώνει ο αξιωματικός.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η κοπέλα θα κληθεί να αναγνωρίσει τους βιαστές της μέσω μιας σειράς φωτογραφιών ανδρών που θα της υποδείξουν οι αστυνομικοί.
Πρόκειται για 10 τουλάχιστον «πελάτες» που έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και φέρονται να έκλεισαν ραντεβού και να βίασαν την 12χρονη έναντι αμοιβής. Ανάμεσα τους βρίσκονται και 2-3 άτομα που αυτοβούλως παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη ΓΑΔΑ και κατέθεσαν ενόρκως πως ναι μεν μίλησαν μέσω  της διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών με κάποια που ταιριάζει στην 12χρονη, ωστόσο υποστήριξαν πως δεν την συνάντησαν ποτέ από κοντά.
Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως τα διαδικτυακά ίχνη που εντοπίστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια από τους ερευνητές της ΕΛΑΣ τους έχουν «προδώσει» καθώς φέρονται να έκλεισαν ραντεβού μέσω της σελίδας γνωριμιών με την κοπέλα.

Τα στοιχεία για τη μητέρα


Όσον αφορά την εκπόρνευση της από την ίδια της την μητέρα, πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής από το έλεγχο που έγινε στο κινητό της τηλέφωνο δεν προκύπτει πως είχε κατεβάσει την εφαρμογή της διαδικτυακής σελίδας γνωριμιών. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως δεν διαχειριζόταν τα προφίλ που είχαν δημιουργηθεί ώστε να «αλιεύονται» οι βιαστές της 12χρονης.
Αυτό βέβαια όπως λένε αστυνομικές πηγές δεν σημαίνει πως δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού απευθείας με «ενδιαφερόμενους» εκτός διαδικτύου. Είναι ένα από τα στοιχεία που ερευνώνται από τις Αρχές.


Οι συνήγοροι της μάλιστα αναμένεται σήμερα να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης καθώς υποστηρίζουν πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν στην ογκωδέστατη δικογραφία δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της μαστροπείας όποτε και θα ζητήσουν να της επιβληθούν περιοριστικοί όροι ώστε να αποφυλακιστεί.
Ακόμη ισχυρίζονται πως η 12χρονη έχει αναφέρει στις καταθέσεις της στους αστυνομικούς του ανηλίκων, πως η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση και πως δεν είχε καμία εμπλοκή.
 

Πηγή: skai.gr