Βγήκαν τα τεφτέρια στα βενζινάδικα: Κοντά στα 2,7 ευρώ η βενζίνη στις Σποράδες

«Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα το ένα ρεκόρ να σπάει το άλλο. Κάποιοι συνάδελφοι που έχουν τη δυνατότητα και μπορούν, δίνουν και κάποιες πιστώσεις σε πολύ φερέγγυους και πολύ γνωστούς» λέει μιλώντας στο Skai.gr η προεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Κάθε ρεκόρ σπάει η τιμή της αμόλυβδης, καθώς σε Σκιάθο και Αλόννησο η τιμή της σήμερα ξεπέρασε τα 2,5 ευρώ/lt και πλησιάζει τα 2,7ευρώ.

Αυτή η ξέφρενη πορεία των καυσίμων αναγκάζει πολλούς οδηγούς να καταφεύγουν στην τακτική του βερεσέ και τα βενζινάδικα να βγάζουν ξανά... τεφτέρια.

«Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα το ένα ρεκόρ να σπάει το άλλο. Κάποιοι συνάδελφοι που έχουν τη δυνατότητα και μπορούν, δίνουν και κάποιες πιστώσεις σε πολύ φερέγγυους και πολύ γνωστούς» λέει μιλώντας στο Skai.gr η προεδρος της ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου.

Σύμφωνα με την κ. Κοντοχρήστου στο νομό Μαγνησίας η μέση τιμή της αμόλυβδης σήμερα είναι 2,32€/lt ενώ στην Σκιάθο έχει φτάσει τα 2,60€/lt και στην Αλόννησο έσπασε κάθε ρεκόρ καθώς έφτασε τα 2,68€/lt.

Όσο για τις καταγγελίες που έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες οδηγοί φουλάρουν τα αυτοκίνητα τους και γίνονται καπνός χωρίς να πληρώσουν η κ. Κοντοχρήστου απαντά με μια λαϊκή παροιμία: «Πενία τέχνας κατεργάζεται».

Όπως εξηγεί, παλαιότερα είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά στο νομό Μαγνησίας, με οδηγούς οι οποίοι φούλαραν και κατόπιν εξαφανίζονταν χωρίς να πληρώσουν.

Σήμερα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά όταν επικρατούν ακραίες οικονομικές καταστάσεις, δυστυχώς μπορεί να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, λέει.

Πηγή: skai.gr