Βασιλακόπουλος σε ΣΚΑΪ: Τι θα γίνει αν το 90% των καταστημάτων επιλέξουν να είναι μεικτά;

Να εξασφαλιστεί ότι και οι εργαζόμενοι στους αμιγείς χώρους θα είναι εμβολιασμένοι, ζήτησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

«Θα έπρεπε να είναι προϋπόθεση για να έχεις ένα μαγαζί αμιγώς εμβολιασμένων να είσαι κι εσύ εμβολιασμένος. Δεν μπορεί το προσωπικό να είναι ανεμβολίαστο και να είναι εμβολιασμένοι μόνο οι πελάτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους που έχουν ανακοινωθεί είναι μια καλή αρχή αλλά πρέπει να γίνουν και μερικά βήματα παραπάνω.

Εξέφρασε την ανησυχία του ότι πολλοί μαγαζάτορες «όπως παλιά με το τσιγάρο» θα επιλέξουν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους ως μεικτά και συνεπώς δεν θα εξυπηρετηθεί ο στόχος να παρακινηθούν όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν.

«Μπορεί να πάμε σε ένα 80% - 90% να είναι μεικτά και μόνο μικρό ποσοστό αμιγή ενώ ο στόχος πρέπει να είναι να παρακινηθούν όλοι να εμβολιαστούν, -όχι για τη λειτουργία μόνο των καταστημάτων αλλά για τη λειτουργία της κοινωνίας. Να προστατευτούμε να μην έχουμε νοσηλείες και θύματα», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι το στέλεχος Δέλτα θα εξαπλωθεί με μαθηματική ακρίβεια περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές φθινοπώρου, τα κρούσματα θα ανέβουν και είναι ερώτημα τι θα κάνει η κοινωνία εάν το ποσοστό όσων αρνούνται να εμβολιαστούν είναι γύρω στο 35% με 40%.

Πηγή: skai.gr