ΣΚΑΪ - Βασιλακόπουλος μετά την επίθεση: Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία– Πάμπολλες απειλές

Το ενδεχόμενο να ζητήσει αστυνομική προστασία μετά και την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμπάκα εξετάζει ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Όπως αποκάλυψε το Σάββατο στον σταθμό μας ο ίδιος και συνάδελφοι του δέχθηκαν επίθεση από ιδιοκτήτη ταβέρνας επειδή ζήτησαν να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό. Ξεκαθάρισε δε, ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε επίθεση από κάποιον πολίτη, ενώ δέχεται και πολλές απειλές μέσω διαδικτύου.

«Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger ‘Βασιλακόπουλε ψόφα’… Έχουμε ξεφύγει» δήλωσε χαρακτηριστικά αγανακτισμένος ο καθηγητής.

Σε μια δημοκρατία, υπογράμμισε, όταν δεν μάς αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή» τόνισε, με αφορμή τη δήλωση του ιδιοκτήτη ταβέρνας πως «δεν θα μου πεις εσύ τις θα κάνεις στο μαγαζί μου. 

Πρόσθεσε ότι πρόκειται και για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς άλλος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή που έκανε έλεγχο χάνει πελάτες γιατί δεν μπαίνουν ανεμβολίαστοι και πάνε στο διπλανό μαγαζί που δεν κάνει έλεγχο.  

«Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για να μη χάνουμε ανθρώπους» ήταν η έκκληση του καθηγητή πνευμονολογίας. 

Πάντως, ο δήμαρχος Καλαμπάκας ζήτησε συγγνώμη στο δήμαρχο εκ μέρους του ιδιοκτήτη της ταβέρνας. 

Για απαράδεκτο περιστατικό έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Εξέφρασε την συμπαράστασή του στον καθηγητή.

Καταδικάζει η Ένωση Πνευμονολόγων

"Ως Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καταδικάζουμε απερίφραστα την αήθη συμπεριφορά με ύβρεις και προπηλακισμούς στο πρόσωπο του Καθηγητή Πνευμονολογίας Θοδωρή Βασιλακόπουλου χθες το απόγευμα. Ανάλογες συμπεριφορές εναντίον όλων των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, εκτός από την ομόθυμη καταδίκη, απαιτούν και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών από την πολιτεία, με σκοπό τη διασφάλιση της απρόσκοπτης άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος, έχοντας ως συμμάχους την πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της τήρησης των θεσμών και της νομιμότητας. Η ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας απέδειξε ότι αποτελεί βασικότατο πυλώνα της ιατρικής επιστήμης ενάντια στον νέο κορονοϊό, έχοντας προσφέρει από την πρώτη στιγμή τα μέγιστα σε ήθος, ενσυναίσθηση και επιστημονική γνώση, με κύριο γνώμονα την προάσπιση και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας της πατρίδας μας από κάθε βαθμίδα παροχής υπηρεσιών υγείας".
 

Πηγή: skai.gr