Βασιλακόπουλος: Με απειλούν – Ο Γκέιτς μού είπε ότι δεν ασχολείται με το… Μαμάτσειο 

Μετά τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές, ήταν σειρά του συναδέλφου του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου να αποκαλύψει ότι δέχεται απειλές και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

"Εγώ δέχομαι άπειρες απειλές… Παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια και βρίζουν τη γραμματέα μου. Απειλούν, λένε ότι θα με σπάσουν στο ξύλο, θα με βρουν στα χαντάκια… Η πανδημία έχει τρελάνει τον κόσμο", είπε χαρακτηριστικά.

"Έχουν χάσει το μέτρο λόγω της πανδημίας ακόμα και αν διαφωνείς με έναν άνθρωπο τον να τον απειλείς αυτόν με τον οποίο διαφωνείς δεν είναι ο τρόπος να γίνει διάλογος, αυτό είναι τελείως αντιδημοκρατικό" ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής στον ΣΚΑΪ.  "Εγώ δεν μετέχω σε καμία επιτροπή του κράτους, δεν εισηγούμαι τα μέτρα" ξεκαθάρισε. 

"Το πρόβλημα είναι ότι η πανδημία συνεχίζει να είναι εδώ" πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος. 


"Θλίβομαι" σχολίασε δε για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αν είχαν εμβολιαστεί όλοι οι υγειονομικοί δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχει υποχρεωτικότητα. Είναι παραλογισμός, εξήγησε, να συζητάμε για υποχρεωτικότητα μετά από τόσα επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό επιχείρημα. Χαρακτήρισε δε την ΠΟΕΔΗΝ μικρή πλειοψηφία που κάνει θόρυβο και δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση τους υγειονομικούς. 

Νωρίτερα, στο Mega κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως ποτέ η τηλεόραση δεν είχε δώσει τόσο μεγάλο βήμα σε επιστήμονες για να εξηγήσουν το θέμα.

"Έκαναν προχθές μία διαμαρτυρία κάποιοι εργαζόμενοι που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν έξω από το Μαμάτσειο. Υπήρχε πλακάτ που έλεγε δεν θα περάσει ο Μπιλ Γκέιτς το τσιπάκι του. Θέλω να τους πω ότι ο Μπιλ Γκέιτς στα σίγουρα δεν ασχολείται με το Μαμάτσειο. Με πήρε τηλέφωνο, μού το είπε ξεκάθαρα, "δεν ασχολούμαι με το Μαμάτσειο!", είπε δε χιουμοριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος για όσους διασπείρουν θεωρίες συνωμοσίας.

‘’Μετά τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ανακοινώθηκαν, το ποσοστό εμβολιασμού αυξήθηκε κατακόρυφα’’ ανέφερε επίσης. Ελάχιστοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν έχουν εμβολιαστεί, οι οποίοι θα βγουν σε αναστολή εργασίας θα εμβολιαστούν σύντομα και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους εκτίμησε ο καθηγητής.