Βαρυμπόμπη - Μητσοτάκης: Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε απώλεια ζωής - Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν

Δόξα τω Θεώ, μέχρι στιγμής δεν είχαμε απώλεια ζωής, το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά, οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Όλυμπος, στη Βαρυμπόμπη. Πάντως, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι "τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, θα έχουμε μέρες ακόμα καύσωνα και ανέμους".

Στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρέθηκαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός της πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης. 

O κ. Μητσοτάκης είχε μια πρώτη ενημέρωση για την πορεία της φωτιάς στην περιοχή και τα μέτρα που λαμβάνονται, ενώ αναμένονται δηλώσεις. 

Η δήλωση του πρωθυπουργού:

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος, έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βραδύ, κυρίως τα πεζοπόρα τμήματα, αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές είναι αυτές που σημειώνονται στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε απώλεια ζωής, το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά, οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν. Θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά της καταγραφής των ζημιών. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με το χρόνο θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, θα έχουμε μέρες ακόμα καύσωνα και ανέμους, θα ζητήσω εγρήγορση απ' όλους ώστε η ζημιά που θα γίνει στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές που με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση". 

Από πλευράς του, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων απομένει μόνο ένα ενεργό μέτωπο στην περιοχή. 

 

Πηγή: skai.gr