ΚΑΙΡΟΣ

Βαρουφάκης: Δέχθηκα επίθεση με γυάλινα αντικείμενα – Η Δανάη με προστάτεψε

Για επίθεση με γυάλινα αντικείμενα από αγνώστους κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επιβεβαιώνοντας, με μακροσκελή του ανακοίνωση, τα γεγονότα του προπηλακισμού του στα Εξάρχεια την Τρίτη το βράδυ.

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης από το επεισόδιο δεν τραυματίστηκε κανείς, εκτιμώντας ότι στόχος των νεαρών, δεν ήταν ο τραυματισμός του ιδίου και της συζύγου του καθώς, αν ήθελαν να τον τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και την συντριπτική «αριθμητική» υπεροχή, για να το πετύχουν.

«Η Δανάη σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάζοντας παραστατικά τι συνέβη.

Ένα τέταρτο αργότερα, και αφού οι υπόλοιποι θαμώνες αποχώρησαν χωρίς να εμποδιστούν, το ζεύγος Βαρουφάκη επιχείρησε να εξέλθει από το εστιατόριο όπου εκεί υπήρξε νέος έντονος διάλογος.

«Η απάντηση στον θυμό αυτών των ανθρώπων και στις βίαιες εκδηλώσεις τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ούτε η άτακτη υποχώρηση ούτε η βίαιη καταστολή» επισημαίνει πάντως ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του. 



Η ανακοίνωση αναλυτικά:



Πηγή: skai.gr