Βαρνάβας: Ενισχύονται οι δυνάμεις στη φωτιά - Στη μάχη και το «θηρίο» Beriev - Το μέτωπο των πυρκαγιών

Σε εξέλιξη είναι οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε Βαρνάβα και Ελευσίνα.

Στον Βαρνάβα η φωτιά ξέσπασε τις 11.10 το πρώι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, (ΜΕΤΠΕ), 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό και 7 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200 που μπορεί να ρίξει 12 τόνους νερό.

Παράλληλα, μεταβαίνουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς και άλλοι 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σπίτια δεν κινδυνεύουν, ωστόσο νωρίτερα κινδύνεψαν τρια σπίτια σε πλαγιά τα οποία έχουν διασωθεί για την ώρα. Ο δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι η εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη. 

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση με πουρνάρια και πεύκα, νότια του χωριού, όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία δεν κινδυνεύουν από τη φωτιά, καθώς ο άνεμος φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην: 1.EΠAPXIAKH OΔO MAPAΘΩNA- KAΠANΔPITIOY AΠO TO YΨOΣ THΣ OΔOY AΘHNΩN 2.PHΓA ΦEPPAIOY (ΛEΩΦOPOΣ BAPNABA) AΠO THN OΔO MIΛTIAΔH MANTA PEYMA ΠPOΣ BAPNABA 3.OΔOΣ 25HΣ MAPTIOY KAI NHΣOY ΣEPIΦOY PEYMA ΠPOΣ BAPNABA 4.ANΩNYMH OΔOΣ AΠO TO YΨOΣ TOY XΩPIOY BOΘΩNA, PEYMA ΠPOΣ ΓPAMMATIKO.

Στο μεταξύ, στην Ελευσίνα η πυρκαγιά είναι σε ξερά χόρτα στην περιοχή Πάτημα, ανάμεσα σε δύο εργοστάσια, τα οποία όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε αγροτοδασική έκταση στην Νέα Ιωνία Βόλου, κοντά στην περιφερειακή οδό Βόλου. Η φωτιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν 26 πυροσβέστες, 13 οχήματα, δυο πεζοπορώ τμήματα και 2 αεροσκάφη.

Φωτιά ξέσπασε και στα Νέα Στύρα Ευβοίας, μέχρι στιγμής επίσης δεν είναι ακριβείς οι πληροφορίες για τις δυνάμεις που επιχειρούν. Eπιχειρούν 12 οχήματα. 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr