Βανδαλισμός στο 102ο δημοτικό σχολείο στο Πολύγωνο

Αντιμέτωποι με ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν λίγο πριν τις 8 το πρωί, αρχικά στην Αθήνα (Πολύγωνο). 

Άγνωστοι εισέβαλαν στο 102 Δημοτικό σχολείο Αθηνών τις πρώτες πρωινές (14/12)  και κατέστρεψαν τις αίθουσες στο ισόγειο στις οποίες στεγάζονται τα δύο τμήματα της Α', Β' και ένα τμήμα της Γ', η αίθουσα των δασκάλων με φωτοτυπικά μηχανήματα και το γραφείο με τα εποπτικά υλικά (χάρτες κ.λπ.).

Κατέστρεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φωτοτυπικά μηχανήματα, τις ζωγραφιές των παιδιών. Από την καταστροφική μανία δεν γλίτωσαν ούτε τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια που είχαν στολίσει πριν από λίγες ημέρες οι μικροί μαθητές.

Ανάστατοι οι δάσκαλοι, οι γονείς και οι 220 μαθητές του 102ού Δημοτικού Σχολείου

Δεν είναι η πρώτη φορά που συγκεκριμένη σχολική μονάδα γίνεται στόχος βανδάλων. Είναι όμως η πρώτη φορά που η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη.

Σοκαρισμένη διευθύντρια του σχολείου, δηλώνει πως το σχολείο είναι αβοήθητο μπροστά σε τέτοιες επιθέσεις που συμβαίνουν συχνά.

Η ίδια δεν ξέρει ποιος κρύβεται πίσω τις καταστροφές, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει η αστυνομία και ήδη έχει ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα μαθήματα στο σχολείο θα διακοπούν μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Οι εκκλήσεις της διεύθυνσης του σχολείου για φύλαξη και ενίσχυση της περίφραξης της σχολικής μονάδας που μετά την απομάκρυνση του νυχτεριού σχολικού φύλακα έχουν γίνει στόχος, πέφτουν στο κενό. Στο τελευταίο αίτημα που απέστειλε η Διεύθυνση του σχολείου το περασμένο καλοκαίρι ζητώντας την πρόσληψη νυχτερινού φύλακα –πέραν του πρωινού που υπηρετεί 7 π.μ. - 3 μ.μ.– ο Δήμος Αθηναίων απάντησε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα λόγω στενότητας προσωπικού, ενώ σε ό,τι αφορά το αίτημα ενίσχυσης της περίφραξης (που αποτελεί την έσχατη και όχι ιδιαιτέρως παιδαγωγική, λύση) ο Δήμος απάντησε «ότι το αίτημα διαβιβάστηκε τόσο στη στην υπηρεσία κτιριακής υποδομής όσο και στην Σχολική επιτροπή προκειμένου να εξεταστεί».

Πηγή: skai.gr