Β.Κόκκαλης στον ΣΚΑΪ: Έχουν καεί πολλά σπίτια σε Δροσοπηγή και Αφίδνες-Δεν κινδυνευει ο Άγ. Στέφανος

Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κόκκαλης, είπε πως τα σημεία της εθνικής οδού που υπάρχει κίνδυνος να περάσει η φωτιά είναι τρία, στις Αφίδνες στη Δροσοπηγή και ένα σημείο στα διόδια.

Το θετικό είναι ότι το μέτωπο στην άλλη πλευρά της εθνικής οδού που βρίσκονται Καπανδρίτι και Πολυδένδρι δεν κινδυνεύει και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φωτιά ανεβαίνοντας στην εθνική οδό στα προς τα δεξιά.

Εκκενώθηκαν προληπτικά Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Πευκόφυτο, Οικισμός Ποντίων αλλά δεν απειλούνται σπίτια. Η εκκένωση ζητήθηκε από τη Πυροσβεστική προληπτικά.

Όσον αφορά τον Άγιο Στέφανο, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι δεν εκκενώθηκε τελικά και «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη περιοχή».

Για την πλευρά της εθνικής προς Πάρνηθα, ο κ. Κόκκαλης τόνισε: «Έχουν καεί πολλά σπίτια σε Δροσοπηγή και Αφίδνες αλλά δεν γνωρίζουμε για την ώρα τον αριθμό. Αυτό θα το δούμε αύριο το μεσημέρι αν έχουν ησυχάσει τα πράγματα ώστε να γίνει καταμέτρηση».

«Τα μέτωπα είναι πάρα πολλά, γίνονται μεγάλες προσπάθειες από τη Πυροσβεστική, τη Περιφέρεια και τον στρατό. Από κει και πέρα παίζει ρόλο και ο άνεμος που αλλάζει κατεύθυνση», είπε.

Από τη πλευρά της Πάρνηθας είναι διάσπαρτα τα μέτωπα όπως στη Δροσοπηγή, την Αγία Τριάδα και την Ιπποκράτειο και Κατσιμίδι«.
Εκτός από Αφίδνες και Δροσοπηγή πρέπει να έχουν καεί σπίτια και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Τα ακριανά σπίτια πρέπει να έχουν καεί. Η Αγία Τριάδα είναι πιο ψηλά και δεν έφτασε η φωτιά σε σπίτια», είπε ο κ. Κόκκαλης.

Πηγή: skai.gr