Η Πάτρα το τσικνίζει: Ολόκληρες σούβλες στους δρόμους και αποκριάτικα (βίντεο - φωτογραφίες)

Το μενού σε κάποιες περιπτώσει περιλαμβάνει πιο... μερακλίδικους μεζέδες, όπως κοκορέτσια και κοντοσούβλια, πέρα από τα παραδοσιακά σουβλάκια

Από νωρίς το πρωί η Πάτρα μυρίζει τσίκνα από τις εκατοντάδες ψησταριές – ακόμα και ολόκληρες σούβλες – που στήθηκαν στους δρόμους της πόλης για το σημερινό έθιμο της Τσικνοπέμπτης, σε καρναβαλικούς ρυθμούς. 

Ακόμα και  στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, οι εργαζόμενοι έστησαν στο προαύλιο χώρο την ψησταριά και τα τραπέζια τους για λίγες στιγμές ξενοιασιάς. 

Τόσο στο κέντρο, όσο και στις συνοικίες το ψήσιμο ξεκίνησε από το πρωί, με τα σουβλάκια και τις υπόλοιπες τσικνο- λιχουδιές να πέφτουν πάνω στα κάρβουνα και ένα σύννεφο τσίκνας να εξαπλώνεται σιγά – σιγά σε όλη την πόλη.

Το μενού σε κάποιες περιπτώσει περιλαμβάνει πιο... μερακλίδικους μεζέδες, όπως κοκορέτσια και κοντοσούβλια, πέρα από τα παραδοσιακά σουβλάκια.

πατρα

Παράλληλα, άρχισαν και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου, με μουσικές και δρώμενα, ενώ εκατοντάδες πολίτες έχουν κατακλύσει το κέντρο της πόλης, σα να είνια αργία. 

Πηγή: skai.gr