Τσιάρας: Αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο για σεξουαλικά αδικήματα πριν το καλοκαίρι- Τί είπε για Κουφοντίνα

Για την υπόθεση του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αναφορικά με τα αδικήματα σεξουαλικής φύσεως, ρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος συμμετείχε νωρίτερα σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το στεγαστικό πρόβλημα των δικαστηρίων της πόλης.

Αναφορικά με το ζήτημα του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, ο υπουργός είπε: «Η υπόθεση τυγχάνει χειρισμού από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο ανήκει πλέον η σωφρονιστική πολιτική. Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δει κανείς από την πραγματική του διάσταση κι όχι μέσα από μικροζητήματα, τα οποία μπορεί να προκύπτουν ή να αποτελούν τον πραγματικό ή προσχηματικό, από την άλλη πλευρά, λόγο της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Τόνισε δε ότι «η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα, δεν μπορεί κανείς να αφαιρεί ζωές αθώων ανθρώπων» και πρόσθεσε ότι «μέσα από αυτή τη διάσταση πρέπει κανείς να δει και τον ρόλο του, απ' όποια πλευρά κι αν βρίσκεται, είτε του δημοσιογράφου είτε του πολιτικού, προκειμένου τέτοια ζητήματα να μην γίνονται ζητήματα της κοινής γνώμης».

Αναφορικά με τις αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο για σεξουαλικά αδικήματα, ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι γίνεται μία πολύ σοβαρή προσπάθεια να νομοθετηθούν οι αλλαγές αρκετά νωρίτερα από το καλοκαίρι, όπως προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

«Έχουμε ήδη καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες έχουμε υποβάλλει στην Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα», σημείωσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως «όταν κανείς νομοθετεί για θέματα του Ποινικού Δικαίου δεν μπορεί να νομοθετεί ούτε με την ψυχολογία της στιγμής ούτε αποσπασματικά».

Υπενθύμισε τις πρόσφατες αλλαγές με την αυστηροποίηση των ποινών για τον βιασμό και τον ομαδικό βιασμό, τονίζοντας ότι οι υποθέσεις που είδαν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας «ανέδειξαν κάποια μικρά κενά στο Ποινικό μας Δίκαιο τα οποία προφανώς και πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ